fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) alături de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și de organizațiile membre ale acestora, își propun să organizeze o dezbatere cu candidații pentru funcția de primar al Municipiului Timișoara, în data de 28 mai 2024, începând cu ora 18:00.

Având în vedere participarea activă a tinerilor la viața civică drept unul din principiile asumate atât de FITT, cât și de ANOSR, precum și contextul dat de implementarea proiectelor „DemocracyConnect” și „Perspectiva (de pe) 9”, această dezbatere reprezintă contextul de dialog între candidații la alegerile locale și tineri, cu scopul de a concretiza asumări clare care să răspundă la nevoile celor din urmă.

„Choose your character” reprezintă titlul ales pentru dezbatere, reflectând dorința de a oferi tinerilor posibilitatea de a se identifica cu prioritățile candidaților și de a-și forma o imagine clară despre modul în care aceștia abordează tematicile educației și tineretului. Discuțiile vor avea la bază o serie de propuneri ale studenților și tinerilor pentru candidații la funcția de primar, care le vor fi transmise în avans celor care confirmă participarea și pe baza cărora aceștia vor fi invitați să își prezinte viziunea și, totodată, să răspundă întrebărilor din partea tinerilor prezenți la eveniment.

Dezbaterea va fi organizată în sala de spectacole a Casei Tineretului din Timișoara (str. Arieș nr. 19), în singurul centru de tineret din România certificat de Consiliul Europei și va fi transmisă online pe Facebook.Invitația la această dezbatere a fost adresată tuturor candidaților pentru funcția de Primar al Municipiului Timișoara, șapte din cei zece candidați confirmând participarea:

  • ⁠Daniel-Marius CORAȘ – Partidul România Puternică;
  • Dumitru MOROIANU – Partidul România Mare;
  • Cristian-Alin MOȘ – candidat independent;
  • Jani-Raul OLAJOS – Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER);
  • Nicolae ROBU – Alianța Electorală PSD PNL;
  • ⁠Ilie-Vasile SÎRBU – Alianța pentru Unirea Românilor;
  • ⁠Marian Constantin VASILE – candidat independent.


Organizațiile implicate în demers sunt:

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT)

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)

Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol)

Asociația de la patru (A4)

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC)

Liga Studenților Chimiști din Timișoara (LSCT)

Organizația Studențească „Traian Lalescu” (OSTL)

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETC)

Liga Studenților din Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică (LSFEE)

Liga Studenților Facultății de Management în Producție și Transporturi  (LSFMPT)

Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara (LSFMT)

Asociația studențească din cadrul Facultății de Științe ale Comunicării – UPT (Liga FSC)

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT)Dezbaterea face parte din proiectul DemocracyConnect, finanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.