fbpx

Echipa noastră

Membrii echipei noastre (A-Z)

 

Gabriela Anghelina 

Gabi este grafician la FITT din aprilie 2023. Startul carierei sale de grafician a început în timpul studenției, ca voluntar al proiectului StudentFest21, organizat de OSUT (Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara). Interesul pentru artă a început încă de când era la grădinița. In timpul liber sau după școală mergea la cursuri de pictură, chitara și canto. În timpul școlii a participat la diverse concursuri locale de artă și a avut implicare oriunde era nevoie de cineva care să picteze. Datorită interesului pentru design îmbinat cu aria de studiu a informaticii a descoperit noi oportunități. Pe durata liceului și a școlii gimnaziale, a participat la diverse concursuri de desen cât și la ateliere de fotografie în cadrul voluntariatului din orașul său. Mai târziu, a ajuns la facultate în Timișoara unde a studiat informatica(2020 – 2023) și a avut ocazia de a se alătura organizației anterior menționate, OSUT, unde a avansat în grafică și alte ramuri ale artei, dobândind abilități, fiind un voluntar activ la diverse proiecte culturale-artistice, ocazional asumându-și rolul de coordonator pe anumite departamente legate de artă. În rândul activităților semnificative se numără coordonarea Facultății de Arte si Design în cadrul West Summer University 2022, coordonator imagine în cadrul StudentFest CONTRATIMP, coordonator al departamentului creativ, coordonator imagine al balului bobocilor 2022, coordonator imagine ITFest 2022.

Gabi este născută în data de 05 iunie 2001. 




 

Diana Balan

Diana a ales să fie parte din #magiaFITT în martie 2021, ca asistent financiar. Este absolventă a programului de studii de licență Marketing, din cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor și a Materatului Auditul și managementul financiar al fondurilor europene, din cadrul aceleași facultăți. În prezent, ea este studentă la doctorat în acelați domeniu. Diana este originară din Republica Moldova, iar povestea sa în domeniul voluntariatului debutează acolo, unde a fost : președinte al Senatului Liceului Teoretic „Gaudeamus”, cercetaș în cadrul Asociației Naționale a Scouților din Moldova, secretară la JCI Chișinău, membru al Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor și al Ligii Tineretului din Republica Moldova. Odată ajunsă la studii în Timișoara, a devenit coordonator al Departamentului de Relații Publice din cadrul Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara (OSB Timișoara), apoi membru al Comisiei de Relații Publice din cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Diana a beneficiat și de o bursă de studii Erasmus+ pe durata unui semestru la Université d’Angers, Franța.

Diana s-a născut în data de 29 aprilie 1998.  




 

Adrian Breha

Adi s-a alăturat echipei Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT) în aprilie 2022, în calitate de organizator de producție, atras de #magiaFITT care l-a fascinat încă din 2017, odată cu sosirea sa în Timișoara pentru studii și descoperirea unei diversități impresionante de evenimente dedicate tinerilor. Pasionat de voluntariat, Adi și-a început călătoria în cadrul Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), organizație căruia i-a fost și președinte între iulie 2020 și ianuarie 2021. Acesta a contribuit activ în toate departamentele și a coordonat majoritatea proiectelor, ceea ce l-a convins că tinerii ar trebui să îmbrățișeze un spirit altruist și deschis spre schimbare. Experiența sa în OSUT i-a oferit posibilitatea de a influența pozitiv comunitatea și de a promova voluntariatul ca mijloc de dezvoltare personală și colectivă. Implicarea lui Adi în voluntariat a continuat și mai mult, fiind membru al Comisiei pentru Dezvoltare Organizațională în cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), și participând ca voluntar la numeroase evenimente culturale și festivaluri din Timișoara. Recunoașterea eforturilor sale a venit în decembrie 2019, când a fost premiat cu titlul de Cel mai Activ Voluntar din județul Timiș la Gala Proiectelor de și pentru Tineret, organizată de FITT. În prezent, Adi consideră că rolul său la Casa Tineretului reprezintă sinteza ideală între pasiunile sale pentru tehnologie și evenimentele culturale. În calitate de coordonator al Departamentului Administrativ și de Producție, se asigură că activitățile se desfășoară fluent și că spațiile sunt întreținute corespunzător, dedicându-se necondiționat binele comunității de tineri și artiști. Anul 2023 a marcat un moment de cotitură pentru FITT și pentru scena culturală din Timișoara, Adi contribuind la succesul unor proiecte mari în cadrul anului de Capitală Culturală Europeană, inclusiv organizarea Time to Rock Festival și a celei de-a XI-a ediții a festivalului AnalogMania. Adi continuă să inspire și să mobilizeze tineretul, reprezentând un exemplu viu al impactului pozitiv pe care voluntariatul și implicarea activă o pot avea asupra comunității.

Adi s-a născut în data de 2 aprilie 1998. 




 

Andreea Broscaru

Andreea este lucrător de tineret în cadrul Fundației Județene pentru Tineret Timiș. Ea a început să lucreze in August 2023, în cadrul proiectului Y Generate, ocupându-se de activitățile pentru tineri realizate în zone rurale ale județului. Pentru Andreea, lucrul cu tinerii reprezintă un mod de viață, fiind implicată în activități cu tinerii încă de la vârsta de 16 ani, ținând să împărtășească pasiunea pentru teatru și artă cu ceilalți.  Andreea a studiat la Liceul de Arte ,,C-tin Brăiloiu’’ din Târgu Jiu, specializarea ei fiind actoria; în timpul liceului fiind chiar voluntara a Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanuși a Asociației TEAM Constanța, specializată în lucrul cu tinerii, de aici pornind dragostea pentru lucrul cu tinerii. 

După finalizarea liceului, în iunie 2022, Andreea a devenit voluntar și colaborator activ în cadrul proiectului de Capitală a Tineretului din România, Târgu Jiu,  înființând chiar o trupă de teatru a proiectului. După o perioadă, Andreea a devenit coordonator scenic si formator de Teatrul Senzorial, având și susținând tot felul de ateliere de formare, în diferite zone din România (Constanța, Sibiu, Târgu Jiu, Timișoara etc). În prezent, Andreea este studentă la actorie, la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, în anul I și coordonator de activități pentru zona de rural a județului Timiș, având la activ o multitudine de activități facilitate și susținute, împreună cu voluntarii internaționali și locali ai FITT.

Andreea s-a născut la data de 16 Februarie 2004.




  

Iryna Chikalyuk

Iryna oferă sprijin psihologic și emoțional tinerilor de un an de zile. Ea lucrează la FITT în cadrul proiectului UkrKidsHub ca psiholog pentru copii, adolescenți și părinții acestora din ianuarie 2023. Iryna are două studii superioare absolvite, dintre care unul de psihologie. Deși este un psiholog calificat, Iryna nu a lucrat cu copiii înainte de începerea războiului din Ucraina. Cu toate acestea, ea a lucrat timp de un an la Centrul de Dezvoltare a Tineretului în calitate de speker în orașul Vinnytsia (Ucraina) și timp de 4 ani ca manager de resurse umane în cadrul companiei, unde a reușit să își dezvolte abilitățile de comunicare, coaching, lucru în echipă și software. În același timp, a studiat în mod constant și și-a crescut nivelul profesional în ceea ce privește cunoștințele de psihologie, inclusiv psihologia copiilor. În perioada 2018-2023, Iryna a absolvit cursuri de terapie ART, creșterea copiilor, psihologia vârstei și psihologia generală, lucrul cu stresul, precum și un curs de coaching. De acum înainte, ea aplică toate aceste cunoștințe în practică în lucrul cu tinerii, în special cu copiii ucraineni de diferite vârste care, împreună cu părinții lor, au fugit din cauza războiului din Ucraina. Iryna nu face doar consultații personale, ci și desfășoară în mod constant cursuri de formare pentru tineri și părinții acestora. De exemplu, subiecte precum leadership, creșterea stimei de sine, dezvoltarea abilităților transversale, lucrul cu anxietatea, comunicarea eficientă, comunicarea non-violentă, apărarea propriilor limite etc. Iryna crede că scopul principal al fiecărei persoane este de a fi capabilă să își dezvăluie pe deplin potențialul interior. Iar “superputerea” ei este abilitatea de a găsi cheia către orice inimă și suflet.

Iryna s-a născut pe 8 februarie 1982.




 

Oxana Cotelea

Oxana este profesor de limba română și limba engleză în cadrul UkrKidsHub din ianuarie 2023. Aici, împreună cu ceilalți membri ai echipei, încearcă nu numai să dezvolte și să implementeze bazele educației moderne, dar și să creeze o atmosferă prietenoasă pentru copii, ajutându-i să-și descopere și să își dezvolte talentele. În 2007, Oxana a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Republica Moldova. A urmat cursurile de Psihopedagie și Dezvoltare personală în cadrul Institutului de Formare Continuă (2019 -2021), iar în perioada septembrie 2007 – august 2022, a fost profesor de limba română și limba engleză în cadrul IPLT “Nicolae Iorga” din Chișinău, timp în care, pe lângă activitățile didactice de bază, a coordonat managementul Comisiei Metodice Limba și comunicare, a organizat activități extrașcolare și interdisciplinare la nivel de instituție și municipiu. Pentru Oxana, UkrKidsHub este o provocare și, în același timp, o oportunitate de a face ceea ce îi place.




 

Ana – Maria Covaci

Ana-Maria este mentor din octombrie 2023 pentru voluntarii internaționali ai FITT, aducând cu ea o mare pasiune personală, și anume de a se pune în slujba oamenilor, de a îi ajuta să se descopere și să se dezvolte, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. De-a lungul timpului petrecut la FITT, Ana-Maria și-a dedicat timpul și energia pentru a susține și îndruma voluntarii internaționali. Dorința pentru ajutarea comunității din care face parte și abilitățile sale în domeniul psihologiei au determinat-o să creeze un mediu de învățare și dezvoltare personală pentru voluntari. Prin mentoratul său, voluntarii au avut oportunitatea să-și descopere abilitățile și să-și depășească limitele, contribuind astfel la misiunea organizației FITT și la propria lor creștere. Este licențiată în Psihologie din luna iulie 2023 (Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara), iar în prezent urmează studiile de master în domeniul Psihologiei clinice și a psihoterapiei. A absolvit și modulul pedagogic – nivel 1, odată cu licența, iar în momentul de față urmează și nivelul 2. În prezent este într-o școală de formare în psihoterapie integrativă, deoarece își dorește să profeseze această meserie. Este o persoană care crede în oameni și în frumusețea pe care o au înăuntrul lor, care vede mai profund, dincolo de măștile care uneori sunt afișate. Crede într-o lume mai bună și în schimbare, dar mai ales faptul că aceasta începe întotdeauna de la noi înșine. Acest lucru a făcut-o încă de când era adolescentă: să se dedice prin voluntariat în diferite organizații precum Salvați Copiii Romania și Caritas, unde a oferit ajutor beneficiarilor centrelor de zi, precum organizarea de ateliere, ajutor la teme, dar și excursii în care avea grijă de copiii și adolescenții care proveneau din medii defavorizate. Atunci când a ajuns la facultate, a intrat în ASPST (Asociația Studenților la Psihologie și Sociologie din Timișoara), unde a avut ocazia de a învăța foarte multe din domeniul educațional, fiind implicată în proiectul ,,PsySchool”. Atât la nivel de licență, dar și la nivel de masterat, a făcut parte din proiectul P2P, unde a susținut din diferite ipostaze (student tutore, student tutore coordonator și student tutore responsabil de studenții internaționali) studenții aflați în primul an de facultate, oferindu-le ajutor și îndrumare în viață universitară.

Ana – Maria s-a născut la data de 1 mai 2001.




 

Silviu Cunzet

Silviu a devenit parte din echipa FITT de la Centrul de Tineret Lugoj începând cu octombrie 2021, însă contribuția sa nu se oprește aici. În calitate de coordonator de voluntari, atât locali, cât și internaționali, el împărtășește o pasiune adâncă pentru implicarea în comunitate. Acest sentiment îi este caracteristic încă din adolescență, când, alături de alți tineri din Lugoj, a simțit nevoia să aducă schimbări pozitive în jurul său. Parcursul său academic este unul riguros, absolvind instituții de învățământ precum Liceul Teologic Greco-Catolic “Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj și Universitatea Babeș-Bolyai, unde a finalizat Facultatea Teologică Greco-Catolică “Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea. Cu abilități remarcabile în comunicare și relaționare, Silviu este un mentor natural pentru tineri, inspirându-i să își dedice timpul și energia pentru a susține și a servi comunitatea. El crede cu tărie că voluntariatul nu este doar o simplă activitate, ci o manifestare a iubirii și grijii față de lumea din jur, ce izvorăște din esența fiecăruia dintre noi.

Silviu s-a născut la data de 07 iulie 1990.

ehcvdqnwbe ckhqbe cbqe cbqe dncb 

ehcvdqnwbe ckhqbe cbqe cbqe dncb 




 

Anastasia Coste

Anastasia a intrat în povestea FITT în octombrie 2020, ca specialist marketing. Este licențiată în filologie (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, domeniul limbi și literaturi, specializarea germană-engleză), absolventă a programului de masterat Publicitate și promovarea vânzărilor (FEAA, domeniul marketing), absolventă a programului de pregătire pedagogică din cadrul UVT (modulul I, 2018) și formator certificat (2019). În prezent, urmează studii doctorale în comunicare la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. De relații publice s-a îndrăgostit odată cu intrarea în Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), unde a fost responsabil PR în proiecte, coordonator al departamentului de relații publice și cenzor. În 2018 a mai urcat o treaptă pe drumul său în mișcarea studențească și a avut un mandat de vicepreședinte relații publice în Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Atracția către artă și cultură o are de când se știe. Pasiunea de a cânta o împletește cu pianul și chitara, iar poemele scrise le meșterește la Cenaclul „Pavel Dan”. În liceu (Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș) a cochetat cu teatrul și dansul, iar în proiectul de suflet al studenției, StudentFest, a fost coordonator al secțiunii de literatură (2016) și responsabil PR (2020). Pe plan profesional, Anastasia a mai experimentat rolul de specialist marketing într-un proiect de granturi pentru studenți, de membru într-o agenție de marketing și de responsabil comunicare în proiecte culturale și de tineret.                                                                  

Anastasia s-a născut în data de 8 martie 1996. 




 

Anna Doroșenco

Anna este lucrător de tineret la FITT din ianuarie 2023. Întotdeauna a simțit potențialul muncii creative și a căutat oportunități de a realiza idei. Ea a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Moldova, iar acum este medic rezident la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. În perioada studenției (2014-2020) a fost membră a unei asociații studențești de organizare a evenimentelor, unde și-a dezvoltat abilitățile de lucru în echipă și experiența de implementare a proiectelor. Printre activitățile reprezentative se numără coordonarea mai multor evenimente tematice, pe care le coordonează ca voluntar pe cont propriu.

În cadrul activității sale la FITT, organizează în mod regulat diverse evenimente educaționale care vizează studierea limbilor străine, a culturii diferitelor țări și educația generală în ceea ce privește sănătatea.

Anna s-a născut în data de 18 decembrie 1996. 




 

Șerban Drăguș

Șerban este asistent manager la FITT. Are o  diplomă de licență în Informatică Engleză și master în Informatică Aplicată. Dorința lui pentru voluntariat l-a determinat să fie membru activ al Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) între 2013 și 2014, în cadrul departamentelor IT, Social-Educațional-Cercetare și Imagine. În cadrul OSUT, a întocmit cardurile EURO<26 , a informat studenții cu privire la drepturile, obligațiile „vieții” studențești. Mai mult, a informat studenții cu privire la activitățile organizate de OSUT. A activat în proiecte OSUT precum: StudentFest 2014 Impact, în cadrul căruia s-a implicat în secțiunile Fotografie, StreetArt și Experimentarium, unde a propus idei referitoare tehnicile de fotografiere, a făcut graffiti și a propus diverse experimente de fizică și chimie; ITFest, unde a propus diverse teme de workshopuri cu privire la domeniul IT: Windows și versiunile sale, Gaming; West Summer University, în cadrul căruia a oferit diverse sugestii de activități pentru elevii care au terminat clasa a 11-a, precum tematici de party-uri și de evenimente. Pasiunea lui pentru activitatea  organizațiilor non-guvernamentale l-a determinat să intre în echipa FITT, în iunie 2021, unde se ocupă cu rezervarea spațiilor pentru activități, gestionarea corespondenței FITT. În anul 2021, a absolvit și un curs de Inspector Resurse Umane, care îi este util pentru gestionarea documentelor personalului fundației.

Șerban este născut în data de 16 iulie 1990.




 

Marian Duculescu

Marian face parte din echipa FITT din aprilie 2009 și este administrator, fiind astfel responsabil de buna funcționare a unuia dintre singurele centre de tineret din Europa (și singurul din România) acreditat cu Certificat de Calitate pentru Centre de Tineret de către Consiliul Europei. El este inginer licențiat al Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică din cadrul Univeristății Politehnica Timișoara, iar de-a lungul celor 10 ani petrecuți in Fundație, acesta a acumulat și o vastă experiență în lucrul cu tinerii, obținând, în anul 2015, certificări de lucrător de tineret, formator și manager de proiect. Marian și-a dezvoltat competențele și prin participarea la schimburi de tineri și cursuri de formare desfășurate în contexte internaționale Erasmus (Serbia, Macedonia, Croația, Italia, Cipru, Spania și Portugalia).
Pasionat de sectorul neguvernamental începând cu anul 2014, Marian a pus și bazele propriei organizații, fiind astfel președinte al Asociației Natura din România, preocupată mereu de dezvoltarea proiectelor în domeniul ecologic, împreună cu și pentru tinerii din județul Timiș (cel mai cunoscut proiect pe care organizația sa îl are în portofoliu este „ReCreativ” – incontestabil unul dintre cele mai bune proiecte de profil din județ, câștigând 2 ani consecutiv titlul de Cel mai bun proiect de tineret în domeniul ecologic, în cadrul Galei Proiectelor de Tineret din Județul Timiș).

Marian s-a născut în data de 9 iulie 1985.




 

Alexandru Dulică

Alexandru este formator de artă în cadrul FITT din luna martie 2023. A terminat in anul 2022 Colegiul Național Pedagogic “Carol I” din Câmpulung Muscel specializarea învățător-educatoare și a ales să studieze mai departe actoria la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara. Pasiunea pentru chitară a început în liceu, iar sub îndrumarea lui Levi Hamar, Alexandru a început să iubească acest instrument. Dezinvolt și foarte comunicativ, acesta transmite mai departe cunoștiintele sale despre chitară cu aceeași pasiune cu care a fost învățat.

 Alexandru s-a născut în data de 4 Septembrie 2003.

 




 

Evgeny Emelianov

În lumea de astăzi, fiecare moment poate deveni de neuitat, iar personalități creative precum Evgeny devin parte integrantă a lumii copiilor. În calitate de administrator al UkrKidsHub, el combină abilitățile organizatorice și o abordare creativă pentru a crea momente de neuitat pentru copii și familiile lor. Evgeny nu este doar un administrator, ci și un adevărat maestru în organizarea de evenimente, care are o experiență vastă în organizarea de evenimente și sărbători. Datorită experienței sale, Evgeny asigură buna și eficienta funcționare a UkrKidsHub. El ar putea să coordoneze activitatea echipei și să gestioneze cu încredere orice situație. Profesionalismul său și atenția la detalii îl fac indispensabil în rolul său. Dar cel mai important, Evgeny este o persoană care știe cum să creeze o atmosferă de bucurie și fericire pentru copii. Atenția sa la detalii, grija pentru copii și experiența în organizare se combină perfect pentru munca într-un proiect educațional.

Evgeny s-a născut la 16 iunie 1983.




Yolanda are un parcurs educațional și profesional ce gravitează în jurul domeniilor juridic, pedagogic, dezvoltare durabilă și domeniul politicilor pentru tineret. Licențiată în drept (cu un portofoliu considerabil de premii de specialitate) și master în arbitraj comercial internațional (prima promoție din țară – lb. engleză), cu o dizertație despre politicile mondiale și europene privitoare la Încălzirea globală și schimbările climatice, Yolanda a fost cadru didactiv universitar – specializarea Drept Administrativ și coordonator al corpului profesoral și co-autor al programei de învățământ dual al DRH Lindersvold (Danemarca) – ramură a One World University (Mozambic) / specializarea Pedagogie – Dezvoltare sustenabilă (implementarea Millenium Development GoalsObiectivele de Dezvoltare ale Mileniului în Africa subsahariană). În plus, ea este și manager de proiect certificat.

În domeniul politicilor publice pentru tineret, Yolanda a început în anul 2010, de la firul ierbii, desfășurând activități cu tineri cu nevoi speciale și cu tineri aflați în situații de risc, dar asigurând și mentorat tinerilor aflați în stagii internaționale de voluntariat de lungă durată (activități și servicii la care Yolanda nu a renunțat nici în prezent). În aceeași notă, combinând formarea ei inițială cu experiențele de pe teren (mai ales cele în context internațional),  Yolanda a redactat, pro bono, pentru Federația VOLUM ultima variantă (cea adoptată în anul 2014) a Legii nr. 78 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România (motiv pentru care Yolanda a fost membru al juriului Galei Naționale a Voluntarilor în 2017 și 2018). În anul 2016, Yolanda a fost consilier personal pe probleme juridice și director de cabinet al secretarului de stat în domeniul politicilor pentru tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Dacă o întrebăm care a fost proiectul ei de suflet, ne va spune că RestarTIN, proiect pe care l-a inițiat și coordonat, ce reprezenta diagnoza stării infrastructurii, bugetului, resursei umane, activităților și cooperării la nivel local (în domeniul TINERET) în structurile subordonate ale MTS cu atribuții pe TINERET pentru perioada 2011-2016. Scopul diagnozei l-a reprezentat fundamentarea ulterioară a intervențiilor din sectorul public.

Colaborarea noastră cu Yolanda a început în luna ianuarie 2017 când a devenit director al Departamentului de programe și activități, ea fiind generatoarea celor patru programe cuprinse în Strategia FITT (2017-2022), în baza cărora ne dezvoltăm activitatea cuprinsă în capitolul Programe, proiecte, activități, servicii de și pentru tineret. De asemenea, Yolanda a coordonat procesul de consultare și conturare a propunerii pentru Strategia de Tineret a Județului Timiș (2017-2021) care a fost adoptată, fără amendamente, de Consiliul Județean Timiș și care a primit Premiul special pentru tineret din partea ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale) pentru aniversarea a 30 de ani de Erasmus. În timpul mandatului său de director, Yolanda și-a asumat depunerea candidaturii Timișoarei (în proces de co-management dintre FITT și Primăria Municipiului Timișoara) în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2020 (EYC2020). Începând cu mai 2017, Yolanda a renunțat la poziția de director și a continuat, pro bono, să coordoneze, pentru alte 7 luni, procesul de candidatură, care a situat orașul printre cei 5 finaliști din Europa.

Din iunie 2018, am reluat colaborarea cu Yolanda, ea fiind acum coordonatorul Centrului INPUT (Centrul de Inovație și Excelență în Domeniul Politicilor de Tineret), reprezentantul FITT în Grupul Național de Lucru pentru formularea politicii publice privind standardele activităților de lucru cu tinerii (octombrie 2018 – octombrie 2019) și, în perioada februarie 2019 – ianuarie 2021, candidând din partea FITT, a fost vicepreședintele ENYC (European Network of Youth Centres) – rețea înființată de Consiliul Europei în anul 2003. Totodată, Yolanda a reprezentat FITT și la întâlnirea cu Ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, Excelența Sa domnul Kevin Hamilton, la Timișoara din luna mai 2019, unde acesta a ales să discute cu reprezentanții a 4 ONG-uri din zona de Vest a țării.

Yolanda a mai reprezentat FITT prin:

  • Susținerea candidaturii Timișoarei pentru EYC2020 (Bruxelles și Caiscais / 2017);
  • Facilitare și coordonare planificare produs intelectual Compendium for youth work in the field of social inclusion and social equity in tomorrow’s youth centres (Berlin, 2018);
  • Susținerea prelegerii despre Impactul pe care centrele de tineret îl au în comunitate (Transformative Youth Work International Conference – Marjon University – Plymouth, UK/ 2018);
  • Speaker despre Spații pentru tineri – Centrele de Tineret și despre Consiliile Consultative pe Probleme de Tineret (Conferința internațională Capitalele Tineretului 2018 – Cluj-Napoca);
  • Atelier Centrele de tineret – ce sunt, cum funcționează, cum putem înființa un centru de tineret? (Summitul Tinerilor 2018 – Baia-Mare).

De asemenea, Yolanda a fost și coordonatorul ediției 2018 a GPT (Gala Proiectelor de și pentru Tineret din județul Timiș), organizată de noi.În sectorul neguvernamental din România, Yolanda a început prin a fi membru fondator al platformei think-tank-ului internațional Issues Without Borders și continuă să coordoneze proiecte pentru OpEN – membru al FITT (cu aplecare specială pe implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă – Sustainable Development Goals).

Yolanda s-a născut în data de 30 noiembrie 1982.




 

Alexandru Foale

Alexandru s-a alăturat echipei FITT ca asistent relaţii publice şi comunicare din februarie 2020, fiind astfel responsabil de imaginea publică a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiș şi implementarea strategiilor de marketing. În mai 2020 și-a schimbat activitatea, acum fiind coordonator de voluntari internaționali în cadrul tuturor proiectelor internaționale ale organizației. Pe parcursul experienţei sale de peste 6 ani ca voluntar şi 10 ani de freelancer în design grafic şi-a format o pasiune pentru coordonarea activității de voluntariat și implicare activă în activități cu impact social, dar și aplicaţii practice în strategii de marketing pentru tineret. Experienţa de voluntariat a lui Alex a început din 2014 ca membru în organizaţia AIESEC, filiala Timişoara, unde și-a descoperit pasiunea pentru marketing şi promovare online, activitatea sa de voluntar continuând până în 2019. Printre primele sale proiecte în cadrul AIESEC a fost organizarea unei conferiţe naţionale pentru tineret cu peste 700 de participanţi RYLF 2014, urmată de organizarea unei conferinţe internaţionale de tineret cu participanţi din peste 120 de ţări EURoCO 2015, în ambele proiecte fiind responsabil de suport logistic şi implementarea strategiilor de marketing. În 2016 a fost vicepreşedinte marketing în AIESEC Timişoara, iar în 2017 a devenit Vicepreşedinte pentru filiala AIESEC din Finlanda pe Digital Marketing. Datorită acestor oportunităţi, Alexandru a fost implicat activ în dezvoltarea şi implementarea unor campanii de promovare a tuturor proiectelor organizaţiei, atât la nivel local, în Timişoara, cât şi la nivel naţional, în Finlanda. După ce a terminat studiile la Liceul de Arte plastice din Timişoara, timp de 1 an a lucrat ca freelancer pe diferite proiecte de design grafic, iar în 2014 a continuat studiile la Facultatea de Arte şi design în Timişoara, secţia design de produs.

Alexandru s-a născut în data de 19 iunie 1993.




 

Geanina Henț

Geanina a devenit coordonator de voluntari locali la FITT în luna decembrie a anului 2023, aducând cu ea o bogată experiență în lucrul cu tinerii și o pasiune evidentă pentru proiecte de impact comunitar. Geanina este în prezent în ultimul an de studii la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, specializarea Limbi și Literaturi: engleză-română, unde și-a consolidat abilitățile în comunicare și relații interpersonale. Parcursul ei academic este unul stufos, Geanina ocupând poziții importante, evidențiindu-se ca Student Consilier în cadrul Consiliului Facultății și Student Senator în Senatul Universitar. Aceste roluri nu doar au consolidat abilitățile sale de gestionare și luare de decizii, ci și-au pus amprenta în modelarea și îmbunătățirea experienței studenților la nivel instituțional. Prin implicarea activă în aceste structuri academice, Geanina a fost un reprezentant dedicat și a contribuit la inițiativele menite să sprijine și să îmbunătățească calitatea vieții studențești. Această experiență a oferit nu doar o perspectivă valoroasă asupra proceselor decizionale universitare, ci și a dezvoltat în mod substanțial abilitățile sale de negociere, comunicare și leadership. Timp de trei ani, Geanina a fost activă și în cadrul Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), unde a progresat de la voluntar activ la Coordonator al Departamentului de Relații Publice. În continuarea acestei traiectorii, și-a adus contribuția la nivel național ca membru în Comisia de Relații Publice și Comisia pentru Proiecte și Atragere de Fonduri în cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România. Impresionând prin abilitățile sale de coordonare și implicare socială, Geanina a gestionat cu succes proiecte la nivel local și național, inclusiv coordonarea Facultății de Drept în cadrul proiectului West Summer University. În afara domeniului academic, a dedicat timp voluntariatului, sprijinind refugiații prin Asociația Timisoara pentru Ucraina și contribuind la integrarea lor în comunitatea timișoreană. Pasionată de domeniul copywritingului, designului grafic și al social media, Geanina aduce o viziune creativă și inovatoare la FITT. În timpul liber, îi place să se plimbe, să descopere locuri noi și să se bucure de filme și seriale.

Geanina s-a născut în data de 18 mai 2003.




 

Iulia – Victoria Ioana 

Iulia – Victoria Ioana este o tânără actriță care, în pofida vârstei, a acumulat deja o experiență profesională diversă. La FITT, Iulia ocupă postul de trainer teatru. Publicul timișorean ar putea să o recunoască din producțiile Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, unde a lucrat atât cu regizori consacrați, precum Oskaras Koršunovas și Radu Iacoban, cât și cu regizori emergenți precum Alexandru Weinberger-Bara. Scena de teatru independent nu îi este însă străină – colaborând în 2022 cu Asociația Culturală Arte-Factum și jucând rolul bunicii în spectacolul Eréndira&bună-sa/replayed.  Pe lângă acestea, se adaugă și proiectul inedit, din cadrul festivalului Lights On România, Nocturn. Pasiunea pentru scenă există de la o vârstă fragedă, însă a început să se concretizeze în anul 2013. Atunci s-a alăturat grupului umoristic Cavalerii Râsului, prima sa interacțiune cu teatrul fiind pantomima, urmată de scurte momente umoristice. Mai târziu, respectiv în anul 2015, devine reprezentanta elevilor din cadrul Colegiului Național Pedagogic. Tot în această perioadă i se atribuie rolul de coordonator al radiolui școlii și al trupei de dans. În prezent, Iulia are diplomă de licență și de master în Artele Spectacolului de Teatru, din cadrul Facultății de Muzică și Teatru (UVT), dar a absolvit și cele două module psihopedagogice (UVT).

Iulia s-a născut în data de 04.04.1997.




 

Cornelia Kirali

Neli este un artist plastic pasionat și un formator de artă dedicat, cu o experiență vastă de peste 7 ani în lucrul cu tinerii. Fascinată de ceramică, Neli găsește bucurie în împărtășirea acestei pasiuni cu alții. Deschisă și comunicativă, abilitățile sale facilitează crearea conexiunilor cu cei din jur. De la începutul colaborării sale alături de FITT în 2023, legătura ei cu această fundație s-a întărit în mod constant. Cu colaborări atât la nivel național, cât și internațional, Neli este dedicată în mod constant în a inspira și a îndruma tinerii în explorarea și exprimarea lor artistică.

Neli s-a născut la data de 30 mai 1994. 

 




 

Nadiia Kyryliuk

Nadiia lucrează la FITT din martie 2022. Inițial, ea a fost învățătoare la clasa a treia. Din septembrie, ea lucrează ca învățătoare la clasa întâi, la UkrKidsHub din cadrul FITT. Până în februarie 2022, a locuit în orașul Bolgrad, regiunea Odesa (Ucraina). Din februarie 2022, locuiește în Timișoara. În Ucraina, a lucrat ca educatoare la grădiniță, iar până în 2021 – ca șefă a grupului de confecționare a suvenirurilor în cadrul centrului raional de creativitate, astfel încât creativitatea face parte integrantă din viața ei. Printre premiile primite se numără multe certificate personale și pentru copii la concursurile de creativitate orășenești, regionale, din întreaga Ucraină. Nadііa a studiat la Universitatea de Stat pentru Științe Umaniste din Izmail. Este profesor de școală primară și profesor de muzică în școala primară. Încă din copilărie, Nadііа a visat să devină profesor. Ea consideră că principalul lucru în munca ei este să iubească copiii și să le deschidă noi orizonturi în fiecare zi.




 

Mădălina Moga

Mădălina este lucrător de tineret în cadrul FITT, ea s-a alăturat echipei la începutul lunii august 2022. În ciuda faptului că ea a terminat un liceu cu profil economic, a studiat Comunicare și Relații Publice la Universitatea Politehnica Timișoara din 2018 până în 2021. Deși Mădălina și-a început activitatea ca voluntar destul de târziu, dorința și plăcerea de a ajuta oamenii și de a fi implicată s-a închegat încă din liceu. Prima activitate de voluntariat în care a fost implicată a fost desfășurată în august 2021 în cadrul Flight Festival, urmând apoi să se implice din octombrie 2021 până în prezent în cadrul Teatrului Labirint Asylum în rolul de constructor.Intrând cu avânt și curiozitate în echipă, aceasta a fost implicată încă din primele zile în proiectul “Strategia Națională a Legii Voluntariatului”, acesta fiind doar începutul.

Mădălina s-a născut în data de 07 iulie 1999.

 

 




 

Adela Murărescu

Adela este manager al Departamentului de Activități pentru Tineri care cuprinde compartimentele de proiecte, voluntariat și politici publice de tineret, coordonând proiectele internaționale. Ea s-a alăturat echipei FITT în noiembrie 2020, ca lucrător de tineret, fiind responsabilă de activitățile de educație non-formală cu tinerii din Casa Tineretului. De atunci a fost implicată în proiecte precum Strategia Națională a Legii Voluntariatului, Fundațiile Județene de Tineret nu sunt simple cuvinte într-o lege și Youth Summer Fest, precum și organizarea mobilităților cu tinerii și lucrătorii de tineret prin programul Erasmus+. Pasiunea pentru voluntariat a Adelei a început încă din liceu, activând în organizații precum: Salvați Copiii, Check-out Timișoara-Capitala Tineretului din România, Școala de Valori și Organizația Națională Cercetașii României. În această perioadă a participat la numeroase proiecte de educație non-formală, unde a fost pe rând participant, voluntar, ambasador și organizator. Experiența în lucrul cu tinerii a dobândit-o fiind lider la cercetași, încă din 2018 practicând săptămânal activități de educație non-formală cu tinerii cu vârste cuprinse între 10-18 ani. De asemenea, a participat la stagii de fomare de pedagogie, animație socio-educativă, diversitate și incluziune și dialog pentru pace. Din anul 2017, Adela a fost responsabilă de Resurse Umane în cadrul Organizației Naționale Cercetașii României – filiala Timișoara, iar din anul 2020 a fost responsabilă de Programe și Activități. În momentul de față, Adela continuă să facă voluntariat, devenind trainer și coach și implicânduse în diverse echipe naționale din cadrul aceleiași organizații. Adela este manager de proiect certificat, absolventă a programului de Design ambiental din cadrul Facultății de Artă și Design a Universității de Vest din Timișoara și studentă a Masterului de Pictură-Surse și Resurse ale imaginii.

Adela s-a născut în data de 10 martie 1998.




 

Mihaela Mureșan

Miha s-a alăturat echipei FITT în august 2023 și ocupă postul de agent de informare. Fiind absolventă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, specializarea Limbi Moderne Aplicate (engleză-germană) are o anumită înclinație spre a-și împărtăși cunoștințele pe care le deține. În prezent este atât studentă la master în cadrul aceleiași facultăți, specializarea Teoria și Practica Traducerii, engleză-română, cât și profesoară de limba engleză la clasele primare. De relația pe care o poate crea cu tinerii s-a îndrăgostit când a început să predea limba engleză, dar s-a decis că nu se poate opri aici, așadar s-a alăturat echipei noastre. Miha a reușit deja să se implice în proiectul GenerationEU, facilitând diferite activități educaționale cu scopul de informare a cetățenilor europeni privind acțiunile, inițiativele, noutățile și valorile Uniunii Europene.

Miha s-a născut în data de 24 noiembrie 2001. 




 

Diana coordonează activitățile financiar-contabile din cadrul FITT, din iunie 2018.

Cu o vechime în domeniu din anul 2011, manager de proiect acreditat, licențiată a facultății de economie și administrarea afacerilor și master în studii europene și relații internaționale, Diana asigură managementul financiar al FITT, cu precădere al celor mai complexe proiecte ale noastre finanțate nerambursabil de către organisme europene, dintre care amintim:

* EU project – Centrul INPUT – Centru de inovatie si excelenta in domeniul politicilor publice de tineret (Cod SIPOCA 351/SMIS 2014 + 112332);

*EU project – Creating a framework and developing contents for tomorrow’s youth centers (2016-1-RO01-KA205-024305);

*EU project – Youth Centres UP (ESC11-062959).

Diana s-a născut în data de 25 mai 1986.




 

Alma Pap

Alma s-a alăturat echipei ca asistent Marketing, din februarie 2021, iar în prezent este manager al Departementului Orientarea Tinerilor, care se ocupă cu informarea publicului legat de evenimentele și activitățile FITT și de construirea imaginii FITT în Social media. În plus, Alma ocupă și postul de coordonator activități Europe Direct, fiind responsabilă de organizarea și facilitarea activităților de informare cu privire la Uniunea Europeană și instituțiile acesteia. Ea a absolvit Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, la specializarea Marketing, iar in 2020 a început masterul de Marketing Strategic. Marketing Digital (MSMD), pe care l-a absolvit cu succes în 2022. Pasiunea ei pentru marketing are la bază creativitatea ei și pasiunea pentru psihologia umană, comunicarea și informațiile economice din spatele acestui domeniu. 

Alma s-a născut în data de 26 mai 1998.




 

Eugen Paraschivu

Eugen este un animator și ilustrator profesionist cu un portofoliu impresionant ce cuprinde peste 9 ani de activitate. Debutul său profesional a fost caracterizat prin crearea de animații educaționale, videoclipuri muzicale și campanii publicitare, arătând o aptitudine remarcabilă de a transmite idei complexe prin intermediul artei vizuale. În momentul de față, este înscris la un program de Masterat în Grafica Publicitară și pentru Carte la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, unde a căștigat și o bursă Erasmus+, ce i-a oferit o experiență academică valoroasă la Universitatea Koblenz-Landau din Germania. În rolul său profesional, Eugen contribuie la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) ca desenator de film animat. Responsabilitățile sale includ realizarea materialelor promoționale pentru diferite proiecte naționale și internaționale, îmbogățindu-și expertiza în videografie, editare video și filmare cu drona. Mai mult, Eugen este esențial în organizarea atelierelor de artă digitală, finanțate de UNICEF România și orientate către sprijinirea integrării sociale a copiilor ucraineni în comunitatea românească. Eugen deține o diplomă de licență în Grafică, demonstrând o bază solidă în diverse tehnici artistice dar și mediul digital. Expertiza sa tehnică se extinde la utilizarea avansată a diferitor aplicații de desen și pictură digitală, modelare și imprimare 3D, editare video și animație, oferindu-i un arsenal complet pentru crearea de conținut digital. Realizările sale au fost recunoscute prin premii, inclusiv primul loc la Nvidia Creator Challenge, confirmându-i excelența în domeniu. Dedicarea sa pentru folosirea artei în scopuri educaționale și sociale se reflectă în participarea activă la ateliere și evenimente culturale, evidențiind angajamentul său de a-și folosi talentul în beneficiul comunității.

Eugen s-a născut în data de 1 ianuarie 1998.




 

Valeriia Pavlysh

Valeriia Pavlysh, din Ucraina, lucrează în domeniul tineretului din 2015, ocupând de-a lungul timpului funcții precum redactor de proiecte, facilitator și coordonator de proiecte internaționale. Are experiență de lucru cu ONG-uri din diferite țări (România, Ucraina, Polonia, Cehia). De meserie, ea este antrenor și instructor sportiv. În prezent, este coordonator de voluntari internaționali în FITT, cadrul unui proiect care ajută ucrainenii să se integreze în noua comunitate și îi împuternicește pe tineri să fie activi în comunitate. Valeriia are un masterat în geopolitică, teza ei finală a fost despre efectul mobilităților internaționale, cum ar fi Erasmus+, asupra identității și percepției lumii. Timp de mai mulți ani a fost membră a Centrului Național Junior al Academiei de Științe din Ucraina, lucrând pe tema istoriei familiei, a conflictelor istorice și geografice internaționale dintre țările vecine și a luptei cu stereotipurile dintre națiuni. Valeriia este pasionată de un stil de viață sănătos și activ. Este antrenoare de ha-tha yoga și karate tradițional din 2010. Îi place să lucreze cu copii și tineri, vrea să motiveze și să inspire oamenii să aibă grijă de ei înșiși și de sănătatea lor interioară și exterioară. Îi place să se perfecționeze prin învățare constantă în diverse domenii, cum ar fi public speaking, team building, facilitare, mediere, sănătate mentală și fizică și nutriție. Adoră să lucreze cu oamenii, pentru că o inspiră, îi dezvoltă empatia, îi formează o minte deschisă și o gândire pozitivă.   




 

Alexandru Petreuș

Experiența lui Alex în lucrul cu tinerii a început în 2022, când a dat startul acestei aventuri la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT). Deși absolvent al Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, acum este student în cadrul programului de masterat de Studii Europene din cadrul Universității din București. Asistând în coordonarea activităților centrului de informare și consiliere Europe Direct Timișoara, Alex a facilitat activități de educație non-formală pentru tineri, sprijinindu-i în a înțelege mai bine cum funcționează Uniunea Europeană și care sunt beneficiile acesteia. De asemenea, a fost membru în echipa de implementare pentru diverse proiecte internaționale pentru tineri. Alex este, de asemenea, și multiplicator Eurodesk din 2023, informând tinerii despre oportunitățile europene de mobilitate, precum schimburile de tineri, programul DiscoverEU sau oportunitățile de voluntariat sau stagii de practică europene. De când studiază în București, Alex este consilier pentru tineret în cadrul Fundației Naționale pentru Tineret, dar continuă să fie alături de familia FITT de la distanță, fiind lucrător de tineret și membru în echipa diverselor proiecte internaționale pe care FITT le implementează sau în care este organizație parteneră.

Alex s-a născut în data de 11 iulie 2002.




 

Ștefan Plăcintă

Ștefan sau Felix, cum i se spune, este organizator de producție în cadrul departamentului de Administrativ și Producție, din august 2022. Anterior, a activat în Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) unde a prins gustul pentru implicarea în cât mai multe activități și organizarea cât mai multor activități dedicate tinerilor. El nu s-a mulțumit cu puțin, astfel că, pe lângă statutul de voluntar activ a decis să preia și alte funcții precum: coordonator al departamentului de IT&Logistică, coordonator IT&Logistică în cadrul proiectelor ITFest și Balul Bobocilor, coordonator Imagine în cadrul SmartUP și coordonator al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul West Summer University (WSU). Prin toate aceste proiecte și-a dezvoltat simțul practic și a avut tot mai multe tangențe cu FITT, realizând că poate contribui la activitatea și dezvoltarea fundației. 

Felix este născut pe 28.12.2001.




 

Laura Răescu

Laura s-a alăturat echipei FITT în mod oficial în august 2023 și ocupă postul de agent de informare în cadrul biroului de informații EUROPE DIRECT Timișoara. Înainte de a face parte din echipa FITT, Laura a efectuat un stagiu de practică timp de două luni în cadrul EUROPE DIRECT unde și-a dezvoltat abilitățile și cunoștințele despre politica europeană și legătura cu tinerii. Interesul pentru lucrul cu tinerii și abordarea de subiecte politice provine din contextul academic, ea fiind în prezent în ultimul an de licență la Facultatea de Științe Politice, specializare Relații Internaționale și Studii Europene. Laura este în mod special pasionată de feminism, coordonând inițiativa intitulată No Shame, cu scopul de a aduce conștientizare asupra problemelor socio-economice cu care fetele tinere se confruntă.  

Laura s-a născut în data de 10 aprilie 2002. 




 

Alina – Daniela Sferle

Alina – Daniela Sferle este o artistă vizuală și manager al Departamentului de Arte al FITT, din Timișoara, România, cu o experiență care cuprinde diverse forme de expresie artistică și management de proiecte culturale. Născută la 2 iunie 2000, și-a urmat educația în domeniul artelor la Liceul de Arte Plastice din Timișoara și și-a continuat parcursul academic la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, unde a obținut diploma de licență în 2022. Studiile sale au inclus un schimb Erasmus+ la Universitatea din Koblenz-Landau, Germania, care i-a permis să exploreze diferite tehnici artistice și să dobândească o perspectivă culturală mai largă. În prezent, își urmează masteratul la aceeași facultate. Practica artistică a Alinei include gravură, ilustrație de carte, desen și pictură, explorând adesea teme autobiografice și artă non-obiectivă. Lucrările ei caută să evoce amintiri din copilărie și să exprime idei într-o manieră impulsivă. Din 2018, este implicată în Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), inițial ca grafician, contribuind la proiecte care au avut ca scop valorificarea Casei Tineretului ca spațiu pentru tineri. Rolul ei a evoluat în cel de manager cultural, supervizând proiecte culturale, curatoriind expoziții și conducând ateliere de artă menite să stimuleze dezvoltarea artistică și implicarea comunității. Implicarea sa în domeniul artelor a fost recunoscută prin diverse premii în cadrul unor competiții naționale și internaționale, subliniind angajamentul său față de meserie.

Alina s-a născut în data de 2 iunie 2000.




 

Diana Sousa – Cordeiro

Diana Cordeiro este coordonatoarea de voluntari internaționali care a condus schimbări pozitive la FITT din noiembrie 2023. Călătoria Dianei cu FITT a început ca voluntar dedicat prin Corpul European de Solidaritate, unde și-a oferit timpul și expertiza din ianuarie 2022 până în august 2022. Cu o diplomă în marketing și un master în relații internaționale, Diana aduce o bogăție de cunoștințe și experiență în rolul său. Activitățile sale academice au culminat cu o teză intitulată “Pactul global pentru migrație: rolul ONG-urilor și al societății civile în cadrul negocierilor”, reflectând angajamentul său profund de a promova dialogul și acțiunea privind problemele globale critice. Înainte de rolul său la FITT, Diana s-a implicat activ în acțiuni umanitare, inclusiv în activități de voluntariat la Banca Portugheză de Alimente și într-un stagiu de practică axat pe apărarea drepturilor omului. Experiențele sale, împreună cu cursurile sale extinse în domeniul justiției, al justiției sociale, al feminismului și al drepturilor omului, absolvite la instituții de renume precum Harvard, UC Berkeley și Universitatea din Geneva, subliniază dedicarea sa pentru promovarea egalității și a justiției la nivel mondial. Fie că este vorba de coordonarea programelor internaționale de voluntariat, de apărarea drepturilor omului sau de împuternicirea tinerilor, Diana este condusă de o misiune comună: crearea unei lumi mai echitabile și mai durabile pentru toți.

Diana s-a născut la data de 19 mai 1996.




 

Iasmina Țega

Iasmina și-a început activitatea în funcția de coordonator de voluntari internaționali și consilier pentru tineret în cadrul echipei FITT în ianuarie 2024, aducând cu ea o experiență profesională diversă care cuprinde industria Finanțelor, Logistică și Turism. Această varietate de experiențe a alimentat dedicarea sa pasionată pentru împuternicirea tinerilor și promovarea inițiativelor globale de voluntariat. Deținând o diplomă în Studii de Comunicare în Film și Media de la Anglia Ruskin University, Cambridge, Iasmina posedă o înțelegere profundă a comunicării, îmbogățită de abordarea sa empatică în interacțiuni. Este fluentă în engleză, română, spaniolă și italiană, permițându-i să exceleze și să contribuie în medii multiculturale, promovând inclusivitatea și respectul reciproc. Dedicarea neclintită a Iasminei pentru excelență și capacitatea sa naturală de a inspira și de a se conecta cu ceilalți sunt centrale în rolul său, ducand mai departe misiunea organizației în coordonarea voluntarilor și consilierea tinerilor.

Iasmina s-a născut la data de 4 noiembrie 1989.

nebdjqhwebdiqhbwefihbefhbqejrhbcjeb cjneb cjnbekwebdjlwebcw

ebdjqhwebdiqhbwefihbefhbqejrhbcjeb cjneb cjnbekwebdjlwebcwebdjqhwebdiqhbwefihbefhbqejrhbcjeb cjneb cjnbekwebdjlwebcw




Iryna Tiper

Iryna este învățătoare pentru clasa a IV-a la Ukrkidshub, din cadrul FITT. Iryna s-a alăturat echipei proiectului în februarie 2023. Înainte de acesta, ea a lucrat ca profesor de limba și literatura ucraineană la un liceu privat din Dnipro, Ucraina, și ca profesor asociat de literatură ucraineană la Universitatea Națională Oles Honchar Dnipro. Dedicarea Irynei pentru meseria sa se regăsește în metodele sale de predare. Ea se străduiește mereu să facă învățarea distractivă și accesibilă. Fie prin activități interactive, fie prin planuri de lecții creative, ea este dornică să insufle dragostea pentru învățare care se extinde mult dincolo de pereții clasei. În timp ce era încă în liceu, Iryna și-a arătat interesul pentru învățarea limbilor străine și pentru diverse metode de predare în general. În special, ea a fost pasionată de utilizarea metodelor de asociere în învățarea limbii engleze. La școală, Iryna a fost membră a unei trupe de teatru pentru tineret, participând la spectacole și concursuri. A studiat filologia ucraineană la Universitatea Națională Oles Honchar Dnipro, după care și-a continuat studiile postuniversitare. Printre realizările sale se numără susținerea tezei de doctorat. Cunoștințele dobândite la universitate i-au permis Irynei să lucreze nu numai ca profesor de limba ucraineană, ci și ca traducător și profesor de ucraineană și rusă pentru străini. Iryna vorbește ucraineană, rusă și engleză și învață activ limba română.




Maria Țona 

Parcursul Mariei a început timid, ca voluntar local al primei ediții a celui mai mare proiect organizat de FITT – Youth Summer Fest 2022. Acea perioadă fost ca o tornadă care a purtat-o în locuri nedescoperite de ea până atunci și i-a plăcut la maxim. A rămas datorită echipei de atunci, a căldurii oamenilor și a locului care te împingea să crești și să ieși din zona de confort. Acum ea este fotograful FITT, oricând are loc vreun concert sau activitate e acolo pentru a surprinde cele mai sincere expresii sau cele mai interesante jocuri de lumini. De altfel, pentru că implicarea ei în FITT nu se termină aici, ea este și gazda podcastului Care-i treaba și cea care se ocupă în mare parte de tot ceea ce ține de bunul mers al proiectului. Dragul și implicarea în voluntariat a început de la 10 ani, când participa la ecologizări și plantări de copaci, apoi mai târziu la facultate implicându-se în activitatea Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) în fundraising și marketing. În prezent, activează ca cercetaș în Organizația Națională Cercetașii României, coordonând echipa de Imagine și comunicare a Centrului Local Licos Timișoara. Dacă o întrebai acum 3 ani ce își imagina că va face după ce termină facultatea, cu siguranță nu îi trecea prin cap că va face toate acestea.

Maria s-a născut în data de 15 iunie 2000.




Olha Valetska

Olha Valetska este specialist în educație (curator școlar) pentru gimnaziu și liceu la UkrKidsHub din cadrul FITT. De-a lungul anilor de carieră, Olha a acumulat o experiență impresionantă în lucrul cu adolescenții și elevii. Începând din iunie 2022, în calitate de curator al unui grup de adolescenți ucraineni, iar din septembrie 2022 – coordonator al școlii gimnaziale și liceale din UkrKidsHub. A absolvit Universitatea din Lutsk și a primit două diplome în inginerie și economie. Cunoștințele pe care le-a dobândit nu au trecut neobservate – a lucrat la Universitatea Națională din Lutsk cu studenți și adolescenți, organizând concursuri științifice și ajutând tinerii oameni de știință la pregătirea articolelor științifice. De asemenea, a dobândit experiență în domeniul științei, lucrând la o teză de doctorat. Printre realizări se numără finalizarea cu succes a Școlii Internaționale de Tutorat în 2023, care a extins în mod semnificativ oportunitățile și competențele în domeniul educațional. În activitatea sa, Olha dă dovadă de un entuziasm și o dedicare incredibilă și este întotdeauna gata să-i ajute pe elevi să-și realizeze potențialul și să obțină succes. Capacitatea ei unică de a asculta și de a simți nevoile adolescenților îi permite să le ofere sprijinul de care au nevoie și să îi ajute să își atingă obiectivele.




Yelyzaveta Veselkova

Elizaveta este învățătoare pentru clasa a III-a la UkrKidsHub din FITT din octombrie 2023. Povestea ei a început în octombrie 2022, când a venit pentru prima dată în Timișoara. Atunci nu a găsit un loc de muncă care să îi placă și a trebuit să se întoarcă în Ucraina. La Kiev, a început să lucreze ca educatoare la grădinița privată “Kapitoshka”. Elizaveta iubește copiii, iar la rândul lor copiii o iubesc foarte mult. După ce a decis să se stabilească în Timișoara, i s-a oferit un loc de muncă la FITT ca profesor. I-a plăcut această ofertă deoarece așa avea ocazia să lucreze cu copii. Aici, la FITT, ea poate să lucreze și să ajute oameni care se află într-o situație dificilă ca și ea, iar ea este mereu alături de copii, de care are grijă, îi ascultă și îi ajută mereu. S-a regăsit alături de ei. Elizaveta a studiat în Ucraina. A absolvit “Colegiul Pedagogic din Odesa” în 2022. Întotdeauna și-a îndeplinit toate sarcinile și s-a remarcat prin responsabilitate. A participat la diverse evenimente ale colegiului. A studiat la o școală de muzică timp de 7 ani, în clasa de pian. De asemenea, a fost voluntară la tabăra de copii “Lela” pentru copii cu diverse probleme de sănătate.

Elizaveta s-a născut la 13 septembrie 2002.




 

Tatiana Volkova

Tatiana este manager de conținut al UkrKidsHub din iunie 2023 și supraveghetor de gimnaziu și liceu din noiembrie 2023. Încă din tinerețe, Tatiana a dobândit experiență în rolul de consilier într-o tabără de vară, unde și-a dezvoltat abilitățile de comunicare cu copiii. Cu o educație de școală de artă, după ce și-a finalizat studiile în economie și management la Academie, Tatiana combină abilitățile creative și organizaționale. Pasiunea ei este dezvoltarea și implementarea ideilor creative pentru a stimula interesul și participarea copiilor la evenimente și activități educaționale. Tatiana colaborează activ cu profesorii și administrația UkrKidsHub pentru a adapta conținutul pe rețelele sociale Instagram și Facebook în conformitate cu programa școlară și obiectivele școlare. Superputerea ei este pasiunea pentru învățare și dezvoltare continuă. În prezent, Tatiana urmează cursurile online “Design grafic” și “Animație în reels video”.

Tatiana s-a născut pe 15 mai 1989.




Alisiya Yesman

Alisiya este o profesoară de dans contemporan care s-a alăturat FITT în primăvara anului 2023. Alisiya a venit la noi din Belarus, unde a dobândit o vastă experiență de lucru în diverse grupuri de dans, experiență în crearea de spectacole de dans (atât spectacole de grup, cât și individuale) și unde a dobândit baza și disciplina necesară, pe care acum este gata să le împărtășească tuturor în cursul ei de dans. În prezent, Alisiya este studentă în anul II la Facultatea de Muzică și Teatru, din cadrul Universității de Vest din Timisoara, în domeniul teatru, specializare Artele spectacolului (actorie). Ajunsă la Timișoara, Alisiya a participat la multe ateliere de dans care au fost incluse în Programul Cultural «Timișoara 2023 – Capitală Europeana a Culturii» și finanțate de Municipiul Timișoara. Continuându-și studiile și munca în domenii creative, Alisiya plănuiește să combine toate tipurile de artă și ideile ei și să le transpună în proiecte creative. 

Alisiya s-a născut în data de 25 Mai 2004.




 

Karyna Zhalii

Încă din copilărie, Karina a visat să devină profesoară, motiv pentru care a obținut două diplome de studii superioare în psihologie și pedagogie la Universitatea Pedagogică Korolenko, cu mențiune. Ea lucrează în această profesie de peste 10 ani.
La FITT, Karina a început să lucreze în mai 2022 în proiectul UkrKidsHub, pe care l-a fondat împreună cu persoane cu aceleași preocupări. În prezent, ea deține roluri de profesor și coordonator al școlii primare.
Punctele forte ale Karinei includ profesionalismul, principialitatea, perseverența, veselia, creativitatea și pasiunea pentru educația copiilor.

Karina s-a născut la 1 ianuarie 1992.

hdbJWEBDCJWBE CDJ

hdbJWEBDCJWBE CDJ




 

Anastasiia Zubova 

Anastasia este manager de proiect al proiectului educațional UkrKidsHub al FITT, care permite copiilor ucraineni să primească educație în limba ucraineană și să socializeze în Timișoara. În calitate de responsabilă a proiectului UkrKidsHub, ea dă viață ideii unui viitor mai bun pentru copiii ucraineni care trăiesc în străinătate.Anastasia a studiat la Facultatea de Științe Economice, iar apoi a lucrat timp de 6 ani într-o bancă, ceea ce i-a oferit experiență în organizarea proceselor și înțelegerea algoritmilor pentru o muncă de înaltă calitate. Datorită experienței propriei afaceri, Anastasia înțelege etapele pe care trebuie să le parcurgă un proiect pentru a deveni un succes. Este o persoană responsabilă, structurată, amabilă și grijulie, care este întotdeauna gata să ajute și să sprijine echipa sa și copiii cu care lucrează. Calitățile sale de lider se dezvăluie în capacitatea de a gestiona eficient proiectul, prin crearea unei atmosfere confortabile și favorabile pentru dezvoltarea, și învățarea copiilor. Ea planifică și organizează cu atenție activitatea școlii, asigurând buna funcționare și dezvoltare a acesteia. Anastasia este întotdeauna deschisă la idei și inițiative noi, contribuind la dezvoltarea și îmbunătățirea creativă a proiectului. Mereu pregătită pentru noi provocări, Anastasia nu se oprește și caută noi oportunități și idei pentru dezvoltarea proiectului și pentru dezvoltarea sa profesională.

Anastasia s-a născut la 7 august 1993.