fbpx

În data de 16 aprilie 2019, ANPCDEFP (Agenția Națională Erasmus+) a invitat membrii Grupului Național de Lucru să lansăm împreună Dialogul UE cu Tinerii, în cadrul evenimentului RO.EU din data de 10 mai, la București.

În data de 03 mai 2019 (deși în pachetul informativ de la Conferinței UE de Tineret de la București era planificată data de 22 aprilie 2019) FITT, ca membru al Grupului Național de Lucru, a primit și pachetul complet pentru lansarea Ciclului Dialogului UE cu Tinerii în timpul Săptămânii Europene de Tineret care se desfășoară între 29 aprilie și 12 mai (interval valabil pentru România), sub sloganul “Democrația și eu”. 

Menționăm faptul că nu ne-a fost solicitat aportul în procesul de elaborare a acestor documente, deși altul a fost mesajul pe care organizatorii l-au primit în cadrul conferinței.
Iată, așadar, documentele ce vor fi folosite în

Dialogul UE cu TINERII

 1. Introduction of EU Youth Dialogue 2019-2020

 2. 7th Cycle of Youth Dialogue guiding questions

 3. Standard survey questions guidance

 4. Example spreadsheet for submission of survey data

 5. Guidance for Youth Dialogue events

 6. Guidance on action research

 7. Participatory visual methodologies

 8. Working Group reporting tool

 9. Rural Youth Focus Group reporting tool

 10. Example participant monitoring form
Evenimentul de lansarea, în România, a Dialogului UE cu TINERII

Deși invitația a fost lansată către toți membrii Grupului Național de Lucru și reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului, la evenimentul de azi, 10 mai 2019, am luat parte reprezentanți ai 4 din cei 7 membri ai Grupului Național de Lucru, după cum urmează:

 • Consiliul Tineretului din România (CTR)
 • Forumul Tinerilor din România (FTR)
 • Uniunea Studenților din România (USR)
 • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT)

Reprezentanții FITT și CTR au prezentat Grupul Național de Lucru, mecanismul de Dialog al UE cu Tinerii și pașii ce urmează a fi parcurși în România.

Din păcate, Ministerul Tineretului și Sportului a ales să nu fie prezent la acest eveniment, deși și sub egida acestuia se va implementa acest mecanism.

https://www.facebook.com/Saptamana.Europeana.a.Tineretului/videos/2397127260331444/