fbpx

Despre Program

• Este deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-24 ani, indiferent de mediul de provenienţă.
• Este non-competitiv, plăcut, voluntar şi un program echilibrat care necesită un efort susţinut de-a lungul parcurgerii sale.
• Oferă un cadru de educaţie nonformală care este complementar educaţiei formale sau care oferă un substitut acolo unde oportunităţile formale nu sunt disponibile.
• Este un program care oferă posibilitatea tinerilor să îşi demonstreze dezvoltarea personală şi progresul realizat într-un cadru internaţional recunoscut.

Structurat pe 3 niveluri:

niveluri_dofesectiuni

Fiecare nivel are 4 secţiuni ce trebuie parcurse:

Proiect rezidenţial (secţiune adiţională doar pentru participanţii la nivelul de Aur)
Pentru ca un participant să îşi stabilească obiective corespunzatoare vârstei tale, abilităţilor şi preferinţelor sale, programul are trei nivele de dificultate: Bronz, Argint si Aur. Tinerii pot începe cu cel mai uşor nivel, Bronz, sau pot trece direct la nivelul de Argint sau Aur.

Bronz
Tânărul se poate înscrie la nivelul de Bronz de la 14 ani. Nivelul are 4 secţiuni în care îţi va finaliza secţiunile: Abilităţi personale, Activităţi Fizice, Voluntariat şi Aventură. În primele trei secţiuni perioada minimă de de activitate este de 3 luni. O secţiune va fi aleasă pentru a stabili un obiectiv mai ambiţios şi se va derula pe durata de minim 6 luni. Călătoria finală din cadrul Aventurii durează cel puţin 2 zile şi 1 noapte.Va dura cel puţin 6 luni pentru a finaliza nivelul de Bronz.

Argint
Pentru a începe nivelul de Argint participantul trebuie să aibă minim 15 ani. Nivelul are 4 secţiuni: Abilităţi personale, Activităţi Fizice, Voluntariat şi Aventură. Călătoria finală din cadrul Aventurii durează cel puţin 3 zile şi 2 nopţi. Activităţile din celelalte trei secţiuni durează cel puţin 6 luni. Dacă nivelul de Argint este început fără a parcurge mai întâi nivelul de Bronz, participantul va trebui să petreacă şase luni suplimentare pentru una din următoarele secţiuni: Abilităţi, Activităţi Fizice sau Voluntariat.Prin urmare, va dura cel puţin 6 luni pentru a finaliza nivelul de Argint dacă participantul este deţinător al nivelului de Bronz.

Aur
Pentru a începe nivelul de Aur tânărul trebuie să aibă cel puţin 16 ani. Spre deosebire de cele două nivele ale programului, aici trebuie stabilite şi îndeplinite obiective în 5 secţiuni: Abilităţi personale, Activităţi Fizice, Voluntariat, Aventură şi Proiect Rezidenţial. Activităţile, în primele trei secţiuni, pot fi completate în cel puţin 12 luni; dacă nu a fost parcurs nivelul de Argint, se va alege una dintre primele trei secţiuni şi se vor efectua încă 6 luni. Călătoria finală din cadrul Aventurii este planificată împreună cu grupul pentru cel puţin 4 zile şi 3 nopţi, iar pentru Proiectul Rezidenţial se vacălători singur sau într-un grup organizat pentru cel puţin 5 zile şi 4 nopţi. Prin urmare, nivelul de Aur are cel puţin 12 luni pentru deţinătorii nivelului de Argint sau 18 luni, în cazul în care se începe programul direct de la nivelul de Aur.


logo