fbpx

Despre ce este Grupul de Lucru pentru Tineret, puteți citi AICI.


16 April 2019 MEETING

AGENDA:

 1. Adoption of the agenda
 2. Information by the Presidency
 3. Information by the Commission
 4. Draft Council conclusions on Young people and the future of workRevised Presidency text (ROMANIA): discussion
 5. Implementation of the EU Youth Strategy 2019-2027: Draft Council Resolution on the Governance of the EU Youth DialogueRevised Presidency text (ROMANIA): discussion
 6. Preparations for the 22 May 2019 EYCS Council policy debatePresentation of a draft Presidency (ROMANIA) discussion paper
 7. DiscoverEU preparatory action – State of Play: information from the Commission

 8. The European and international policy agendas on children, youth and children’s rights: 2018 update on the state of the art – Presentation by the Belgian delegation and discussion

Any other business

Documente conexe:

Din păcate, deși există lista documentelor conexte (așa cum putem vedea AICI), nu putem cunoaște conținutul acestora, din cauza faptului că acestea nu sunt încărcate pe site și nici pe pagina Ministerului Tineretului și Sportului nu găsim informații cu privire la cele discutate în cadrul acestei întâlniri.
Cu toate acestea, rămânem fără răspuns la următoarele întrebări:

 1. Ce conține prezentarea realizată de România cu privire la tema „Tinerii și viitorul muncii„? (întrebarea este fără răspuns încă de la întâlnirea din 10.01.2019)
 2. Ce conține prezentarea realizată de România cu privire la tema „Dimensiunea de tineret a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă„? (întrebarea este fără răspuns încă de laîntâlnirea din 10.01.2019)
 3. Ce conține informarea realizată de România cu privire la Contribuția Grupului de Lucru pentru Tineret la Grupul de Lucru pentru Agenda 2030, referitoare la viitoarele propuneri de concluzii ale Consiliului și la Forumul Politic la Nivel Înalt din 2019„? (întrebarea este fără răspuns încă de la întâlnirea din 13.02.2019)
 4. Ce conține textul revizuit al României cu privire la tema „Concluziile Consiliului referitoare la creșterea adaptabilității tinerilor la viitorul muncii„? (întrebarea este fără răspuns încă de la întâlnirea din 27.02.2019)
 5. Ce conține propunerea României cu privire la “Pregătirile pentru dezbaterea pe politici organizată de Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport (EYCS) în 22 mai 2019“?
 6. Care este propunerea pe care România a făcut-o celorlalte state cu privire la „Implementarea Strategiei de Tineret a UE 2019-2027: Dialogul cu tinerii din UE„? (întrebarea este fără răspuns încă de la întâlnirea din 10.01.2019)La această ultimă întrebare, mai avem una suplimentară: De ce s-a schimbat denumirea documentului din Implementation of the EU Youth Strategy 2019-2027: the EU Youth Dialogue în Implementation of the EU Youth Strategy 2019-2027: GOVERNANCE of the EU Youth Dialogue?

Trebuie să ne așteptăm că România alege să facă propunere de reglementare doar a GUVERNANȚEI dialogului structurat și nu a întregului mecanism, așa cum și-asumat inițial și cum a fost prezentat la toate celelalte 4 întâlniri de grup?