fbpx

Despre ce este Grupul de Lucru pentru Tineret, puteți citi AICI.


27 February 2019 MEETING

Agenda:

 1. Adoption of the agenda
 2. Information by the Presidency
 3. Information by the Commission
 4. Draft Council conclusions on Increasing the adaptability of young people to the future of work – Revised Presidency text (ROMANIA): discussion
 5. Implementation of the EU Youth Strategy 2019-2027: the EU Youth DialogueRevised Presidency paper (ROMANIA): discussion
 6. The 2030 Agenda for Sustainable Development and its Youth dimension: contribution from the Youth Working Party to the 2030 Agenda Working Party on the upcoming draft Council conclusions – Presidency paper: presentation (ROMANIA) and discussion
 7. Any other business

Documente conexe:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Potrivit comunicatului de presă al MTS,

Delegația MTS se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Grupului de Lucru de Tineret în cadrul #RO2019EU. Prezenți la cea de-a treia întâlnire, ei continuă discuțiile cu privire la implementarea Dialogului UE cu tinerii, ca parte a Strategiei UE pentru Tineret 2019-2027. De asemenea, o temă importantă a acestei întâlniri este și viitorul pieței muncii și provocările pentru tineri. #RO2019EU #FutureofEurope #youth #YouthGoals #EUYC

Deși în interiorul Grupului Național de Lucru reprezentanții MTS ne-au solicitat feedback referitor la unul dintre documentele de lucru, pe site-ul Consiliului UE, varianta finală nu este postată, acest fapt transformându-se în cutumă de lucru a acestei Președinții.

Cu toate acestea, rămânem fără răspuns la următoarele întrebări:

 1. Ce conține prezentarea realizată de România cu privire la tema “Tinerii și viitorul muncii“? (întrebarea este fără răspuns încă de la întâlnirea din 10.01.2019)
 2. Care este propunerea pe care România a făcut-o celorlalte state cu privire la “Implementarea Strategiei de Tineret a UE 2019-2027: Dialogul cu tinerii din UE“? (întrebarea este fără răspuns încă de la întâlnirea din 10.01.2019)
 3. Ce conține prezentarea realizată de România cu privire la tema “Dimensiunea de tineret a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă“? (întrebarea este fără răspuns încă de la întâlnirea din 10.01.2019)
 4. Ce conține informarea realizată de România cu privire la Contribuția Grupului de Lucru pentru Tineret la Grupul de Lucru pentru Agenda 2030, referitoare la viitoarele propuneri de concluzii ale Consiliului și la Forumul Politic la Nivel Înalt din 2019“? (întrebarea este fără răspuns încă de la întâlnirea din 13.02.2019)
 5. Ce conține textul revizuit al României cu privire la tema “Concluziile Consiliului referitoare la creșterea adaptabilității tinerilor la viitorul muncii“?