fbpx

Salutare! Youth Summer Fest revine vara asta în Timișoara și Lugoj cu experiențe incredibile alături de tineri voluntari din întreaga lume și din România, pentru a aduce în viața ta o explozie de diversitate, culoare și distracție!

Read the article in English HERE

Ți-am pregătit evenimente captivante, care să te scoată din casă. Fie că ești în căutarea muzicii care să-ți facă inima să vibreze, activităților pline de energie sau expozițiilor care îți deschid orizonturile, Youth Summer Fest te așteaptă cu o varietate de activități, atât în engleză și traduse, cât și în română, iar cel mai bun lucru este că toate acestea sunt GRATUITE! 

Ne-ar ajuta să te înscrii pentru a avea o situație a participanților și a rămâne conectați, însă participarea la evenimente se poate face și fără înscriere în prealabil. Materialele necesare desfășurării activităților vor fi asigurate de noi.

Înscrie-te aici

 

 • 20 iulie, ora 19:30 – Opening day: Cultural market & concert (În Spatele Casei)

Hai faci cunoștință cu cei peste 50 de voluntari internaționali, naționali și locali, care s-au reunit la Timișoara pentru o lună, în cadrul Youth Summer Fest, pentru a organiza activități cu și pentru tinerii timișoreni și lugojeni! Evenimentul de deschidere va avea forma unei piețe interculturale, iar tu, ca vizitator, poți trece pe la standul fiecărei țări și poți descoperi poveștile, tradițiile, specificitățile culturale și poți chiar savura gustări tradiționale. Armenia, Austria, Azerbaijan, Egipt, Franța, Georgia, Italia, Letonia, Maroc, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Tunisia, și Turcia sunt țările reprezentate. Sună bine? Stai, mai e ceva! Pe lângă piața interculturală, ne vom bucura împreună și de un concert susținut de o trupă de tineri artiști din Egipt. 

 • 21 iulie, ora 18:00 – Board games night (Centrul de Tineret Lugoj)

Hai descoperi lumea captivantă a jocurilor de societate și petreci o seară plină de râsete, strategii și competiție amicală! Te așteptăm într-un univers plin de strategii și distracție, unde poți cunoaște voluntarii internaționali, împărtășind experiențe și creând legături pe parcursul serii. Așadar, pregătește-te -ți pui la încercare mintea și te distrezi! 

 • 21 iulie, ora 19:00 – PlayDay (Parcul Regina Maria)  

Jocurile nu sunt doar pentru copii! Hai ne bucurăm împreună de activități sportive și jocuri competitive. Îți provocăm abilitățile și rezistența într-o serie de jocuri captivante, unde spiritul competitiv se întâlnește cu distracția pură! 

 • 21 iulie, ora 19:00 – Tura de seară cu bicicletele (plecare de la Casa Tineretului)

Ce spui de o plimbare cu bicicleta când începe să se răcorească afară? Nouă ne place să cunoaștem persoane noi și să ne plimbăm cu bicicleta, iar o combinație a celor două este formula perfectă pentru o seară faină!  

Plecăm de la Casa Tineretului și pe durata plimbării vom face pauze în care să ne cunoaștem mai bine. Alătură-te grupului de WhatsApp pentru a fi la curent cu detaliile evenimentului: https://chat.whatsapp.com/C9V1fFupo4fCIfPCx1iZbl 

 • 22 iulie, ora 18:00 – Sports Tournament (Parcul Botanic)

Indiferent dacă ești sportivcu experiență sau acum începi descoperi plăcerea mișcării, turneul nostru îți oferă oportunitatea de a te antrena, a-ți dezvolta abilitățile și a te conecta cu alți entuziaști ai sportului. Ne vedem ne conectăm prin mișcare! 

 • 22 iulie, ora 18:00 – Take it easy, Emotional intelligence Workshop (sala de conferințe, Casa Tineretului)

Explorează-ți emoțiile prin activități interacțive, discuții și exerciții practice! Vom învăța metode pentru a ne dezvolta abilitățile de auto-reflecție și de gestionare a emoțiilor într-un mod sănătos și constructiv. 

 • 22 iulie, ora 18:30 – Dance battle (sala rotonda, Casa Tineretului)

De la breakdance care sfidează gravitația la mișcări contemporane pline de suflet, această competiție este locul în care fiecare are ceva de arătat. Fie ai experiență sau ești novice, adună-ți prietenii și fii gata de dans!

 • 23 iulie, ora 18:00 – Handcraft workshop (sala 003-004, Casa Tineretului)

Îmbrățișează-ți latura creativă la atelierul de handcraft! Hai creăm decorațiuni și obiecte personalizate prin tehnici artizanale și lasă-ți imaginația prindă contur în fiecare detaliu realizat cu mâinile tale. 

 • 23-25 iulie – Mental health through photos (sala de conferințe, Casa Tineretului) – atelier pe 3 zile 

Te invităm să-ți exprimi creativitatea și emoțiile prin intermediul fotografiei și poveștilor în atelierul nostru de mental health și photovoice. Pe durata a trei zile vei învăța tehnici de fotografie cu telefonul, cum creezi povești, urmând ca la final realizezi fotografii însoțite de povești, care exprime trăiri și sentimente. Este importantă disponibilitatea participării pe durata tuturor celor 3 zile. Program: 23 iulie, ora 17:00; 24 & 25 iulie, ora 14:00. 

 • 27 iulie, ora 18:00 – SKETCH UP & MUST ART (Casa Tineretului, hol parter)

La început de drum sau cu experiență în ale artelor, hai ne pierdem împreună printre contururi, linii și umbre! Fie preferi desenezi peisaje, portrete sau ilustrații fantastice, vei avea oportunitatea de a explora diferite tehnici și de a împărtăși experiențe cu alți pasionați. 

 • 27 iulie, ora 18:00 – Green mindset (sala de conferințe, Casa Tineretului)

Descoperă cunoștințe esențiale despre importanța conservării resurselor naturale, protejarea biodiversității și reducerea impactului asupra mediului înconjurător! La acest atelier vei descoperi și vei avea șansa împărtășești strategii practice pentru a-ți aduce contribuția la un viitor mai durabil, de la reciclare și eficiență energetică, până la consum responsabil și reducerea deșeurilor. Hai fim noi protectorii planetei! 

 • 28 iulie, ora 18:00 – Debate & Speech (sala de conferințe, Casa Tineretului)

Descoperă puterea cuvintelor și arta dezbaterii într-un mediu deschis și prietenos. 

Workshopul îți oferă oportunitatea de a-ți dezvolta abilitățile de comunicare și de a învăța tehnici de folosit în dezbateri și discursuri. Indiferent dacă ești un vorbitor experimentat sau începi să explorezi arta vorbitului în public, îți vei găsi inspirația alături de noi.  

 • 28 iulie, ora 18:00 – Stay safe on the Internet! (sala 211, Casa Tineretului)

Într-o eră digitală în continuă expansiune, este crucial ne protejăm conturile, datele personale și dispozitivele digitale. În cadrul acestui workshop, vei descoperi metode practice și sfaturi utile pentru a-ți consolida securitatea online.

 • 28 iulie, ora 19:00 – Tura de seară cu bicicletele (plecare de la Casa Tineretului)

Ce spui de o plimbare cu bicicleta când începe să se răcorească afară? Nouă ne place să cunoaștem persoane noi și să ne plimbăm cu bicicleta, iar o combinație a celor două este formula perfectă pentru o seară faină!  

Plecăm de la Casa Tineretului și pe durata plimbării vom face pauze în care să ne cunoaștem mai bine. Alătură-te grupului de WhatsApp pentru a fi la curent cu detaliile evenimentului: https://chat.whatsapp.com/C9V1fFupo4fCIfPCx1iZbl 

 • 29 iulie, ora 18:00 – Board Games & Picnic (Parcul Carmen Sylva)

Ce-ți place la jocurile de societate? Strategia, misterul sau poate competiția?! Scapă de rutina zilnică și adu-ți jocurile preferate și prieteniisau doar prietenii, jocuri aducem și noi și hai ne distrăm! 

 • 30 iulie, ora 18:00 – Hangout & Play (spațiul verde din fața Casei Tineretului)

De la jocuri de echipă și sporturi în aer liber până la jocuri de societate captivante sau sesiuni de trivia și concursuri distractive, sigur vei găsi ceva care te inspire și te scoată din cotidian  

 • 30 iulie, ora 18:00 – The mask of culture (Casa Tineretului, hol parter)

Hai distrugem stereotipurile culturale și sărbătorim împreună diversitatea! Pregătește-te împărtășești, înveți, descoperi lucruri noi într-o călătorie culturală fascinantă. 

 • 30 iulie, ora 17:00 – Hiking in Lugoj (plecare de la Centrul de Tineret Lugoj)

Hai în aventură, în natură, unde vom avea ocazia să petrecem timp calitativ împreună și să ne bucurăm de discuții pe teme actuale din viața de tânăr. 

 • 2 august, ora 18:00 – Let’s get creative, art workshop (Casa Tineretului, hol parter)

Indiferent dacă te pasionează pictura, desenul, colajul sau chiar lucrul cu materiale reciclabile, hai alături de noi într-un workshop în care ne lăsăm ghidați de creativitate!

 • 2 august, ora 18:00 – Bring your colour, let’s make a big picture together (Casa Tineretului, spațiul verde)

Hai transformăm împreună o pânză goală într-o lucrare comună, la care contribuim cu toții, personalizând-o și dându-i viață prin culori și forme diferite! 

 • 2 august, ora 18:00 – Cultural corner – treasure hunt (plecare de la Casa Tineretului)

Te invităm participi la o vânătoare de comori prin oraș, în care vom explora diversitatea culturală într-un mod unic și captivant. Cu ajutorul voluntarilor noștri internaționali vei descoperi elemente din cultura lor prin intermediul unor provocări simple și distractive. 

 • 3 august, ora 18:00 – Impro theatre (Centrul de Tineret Lugoj)

Dacă te pasionează teatrul și vrei să experimentezi magia improvizației, acest eveniment este perfect pentru tine. Îți oferim o oportunitate de a învăța și de a te distra într-un mediu creativ, nonconformist și multicultural! 

 • 3 august, ora 20:00 – Poetry & music (În Spatele Casei) 

Pentru că orașul nostru este artă, îl aniversăm alături de tineri poeți și muzicieni din Timișoara. Aducem laolaltă cenaclurile și cluburile literare din oraș într-o atmosferă urbană relaxantă, sub luminile grădinii de vară a Casei Tineretului.  

 • 4 august, ora 18:00 – Part of the chain, Eco Workshop  (Parcul Regina Maria)

Descoperă puterea acțiunilor tale în protejarea mediului înconjurător. Acest atelier eco îți oferă o oportunitate unică de a învăța, de a te conecta cu natura și de a contribui la un viitor sustenabil. 

 • 4 august, ora 18:00 – Equality walk (plecare de la Casa Tineretului)

Hai să faci „mișcare pentru schimbare”. Te așteptăm la o plimbare prin oraș, într-o atmosferă prietenoasă, în care discutăm deschis tematici de incluziune, solidaritate și toleranță, explorăm provocările de care se lovesc tinerii timișoreni și identificăm soluțiile pe care le putem implementa pentru a le rezolva. 

 • 4 august, ora 19:00 – Tura de seară cu bicicletele (plecare de la Casa Tineretului)

Ce spui de o plimbare cu bicicleta când începe să se răcorească afară? Nouă ne place să cunoaștem persoane noi și să ne plimbăm cu bicicleta, iar o combinație a celor două este formula perfectă pentru o seară faină!  

Plecăm de la Casa Tineretului și pe durata plimbării vom face pauze în care să ne cunoaștem mai bine. Alătură-te grupului de WhatsApp pentru a fi la curent cu detaliile evenimentului: https://chat.whatsapp.com/C9V1fFupo4fCIfPCx1iZbl 

 • 4 august, ora 20:00 – Outdoor movie (În Spatele Casei)

Hai să ne bucurăm de o seară de vară cum se cuvine, cu un film bun, popcorn, pe un spațiu verde, sub cerul liber. Filmul proiectat va fi anunțat ulterior. 

 • 5 august, ora 18:00 – Picnic intercultural (Parcul Lidia)

Este momentul perfect pentru a te relaxa într-o atmosferă prietenoasă, să te bucuri de câteva gustări în aer liber și să creezi legături noi cu persoane atât din oraș, cât și din întreaga lume. 

 • 5 august, ora 18:00 – Water fight (Casa Tineretului, spațiul verde)

Luptăm împotriva căldurii de vară cu o clasică bătaie cu apă și competiții distractive! 

 • 5 august, ora 18:00 – Visit to the foster home in Găvojdia 

Copiii de la Centrul de plasament Găvojdia vor petrece o zi împreună cu voluntarii internaționali, care le-au pregătit o serie de activități distractive și de învățare. 

 • 6 august, ora 18:00 – Hello, Lugoj (Centrul de Tineret Lugoj)

Voluntarii noștri internaționali vin la Centrul de Tineret din Lugoj pentru un eveniment surpriză. Lăsăm poarta deschisă ca să descoperi ce se va întâmpla la această activitate. Detaliile vor rămâne un mister până când echipa noastră va da startul activităților pregătite. 

 • 6 august, ora 18:00 – Eco rally (Pădurea Verde) – amânat din cauza vremii

Vom organiza un traseu de tip treasure hunt în Pădurea Verde, cu provocări prin care poți învăța despre ecologizare, protecția mediului, colectarea selectivă și reciclare. 

 • 6 august, ora 18:00 – Yoga (Casa Tineretului, sala rotonda)

Pentru încurajarea grijii pentru sine, petrecerea de timp cu sine și un stil de viață sănătos, alături de practicarea sportului, ne dorim  te întâlnim la o activitate deschisă de yoga. 

 • 6 august, ora 19:00 – Backyard and chill (În Spatele Casei/garaj)

Acum este timpul să te eliberezi de stresul cotidian și să te bucuri de relaxare într-o atmosferă prietenoasă, alături de tineri din diverse țări, înconjurați de muzică și într-o locație minunată! Echipa noastră de voluntari internaționali va organiza o serie de activități recreative, iar participarea este gratuită. 

 • 9 august, ora 18:00 – Living Library – Practical skills (Cartier Lipovei)  

Aducem biblioteca vie la tine în cartier! Fiecare dintre voluntarii noștri internaționali are o poveste de spus, iar în 9 august ne vom concentra pe abilități și cunoștințe care le-au fost utile în viață. Hai să citești o carte vie! 

 • 9 august, ora 18:00 – SportRush (Casa Tineretului, spațiul verde)

Te provocăm la o competiție specială în care noi aducem provocările, jocurile și muzica, iar tu aduci ingredientul secret al acestui eveniment – voia bună! 

 • 9 august, ora 18:00 – Let’s talk about food waste, baby! (Casa Tineretului, hol parter)

În cadrul acestui workshop vom explora cauzele și consecințele risipei alimentare, dar și modalitățile eficiente de a preveni această problemă, propunând o serie de soluții concrete pe care le putem aplica în viața de zi cu zi. 

 • 10 august, ora 18:00 – Talent Show (Casa Tineretului, hol parter)

Vrem să te punem în lumina reflectoarelor! Ai un talent pe care dorești să îl împărtășești? Hai la show-ul de talente pe care ți l-am pregătit și arată-ne ce poți!  

 • 10 august, ora 18:00 – Let’s Dance  (Casa Tineretului, spațiul verde)

Organizăm o activitate de dans deschisă publicului larg, încurajând nu doar mișcarea fizică, ci și socializarea și crearea unui spațiu destinat exprimării artistice. Activitatea este potrivită pentru toți tinerii care fie doresc să învețe împreună o coregrafie, fie pur și simplu să danseze liber, având ocazia să cunoască persoane noi. 

 • 10 august, ora 19:00 – Take the lid (Casa Tineretului, sala 04-06)

Vom explora temele reciclării și sustenabilității și vom descoperi procesul complex de reciclare a plasticului, cunoscând mai multe despre diferitele tipuri de plastic. În același timp, vom vorbi despre provocările plasticului și despre necesitatea reciclării și reutilizării articolelor din plastic, oferindu-le o nouă viață, putând crea împreună bijuterii și diverse accesorii. 

 • 10 august, ora 20:00 – Come & see (În Spatele Casei Tineretului)

Dacă îți plac surprizele și misterele, atunci această activitate este pentru tine. Echipa noastră de voluntari internaționali a pregătit o serie de activități deosebite, concepute pentru a învăța lucruri noi și a te distra. Detaliile vor rămâne un mister.

 • 11-12 august, ora 17:00 – International Youth Day (Parcul Central)

De Ziua Internațională a Tineretului, hai să celebrăm împreună entuziasmul, efervescența și energia tinerilor! Am pregătit pentru tine ateliere de educație non-formală, artistice și de socializare, încheiând cu concerte, deci muzică bună! 

 

Activitățile din cadrul Youth Summer Fest sunt finanțate de Corpul European de Solidaritate și Consiliul Județean Timiș în cadrul proiectului Y Generate, prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă TimCultura și implementat cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara și al Societății de Transport Public Timișoara.

 

Pentru informații suplimentare despre festival:

alexandru.foale@fitt.ro; 0720 803 399