fbpx

În data de 29 iunie, o parte din echipa FITT a participat la a doua prezentare a expoziției proiectului internațional „Stories behind cities”, care a avut loc în Galeria SKC din Rijeka, Croația.

Ultima sa prezentare va fi găzduită de FITT în Casa Tineretului (Str. Arieș 19), inaugurarea având loc în data de 13 iulie. Evenimentul se găsește AICI.

Tot în 13 iunie te invităm la un TUR GHIDAT pe străzile Timișoarei, în care orașul fizic și cel fictiv (rezultat din combinarea poveștilor celor 3 orașe partenere) se vor lăsa descoperite.

stories behind cities rijeka

Ce e Stories Behind Cities?

SBC este un proiect european care implică trei Capitale Europene ale Culturii într-o acțiune cultural-educativă: colectarea de povești din comunitate și prezentarea lor într-un mod interactiv. Proiectul este organizat de Asociația Inbox Art din Novi Sad, Prostor Plus din Rijeka, FITT din Timișoara și Melting Pro din Roma, cu sprijinul Comisiei Europene.

Proiectul urmează 3 abordări: o cercetare a poveștilor colectate din comunitatea fiecărui oraș implicat, o parte educațională, prin care se dezvoltă noi modalități de transmitere a acestor povești, și una artistică, prin crearea de modalități creative de a le promova la nivel trans-național. În procesul de scriere a poveștilor au fost incluse date din literatura existentă, arhive și ziare, precum și povești autentice din viața de zi cu zi a locuitorilor. Textele rezultate și organizate în câte un volum prezintă spații, evenimente, fenomene și personalități care au marcat aceste orașe și viața locuitorilor lor.

Expoziția multimedia rezultată din proiect este un concept al Ephemera Collective din Novi Sad și a fost găzduită în Rijeka de către Prostor Plus. Ea constă într-o combinație de fotografii și informații cu povești audio și video. Povești din toate cele trei orașe sunt publicate în trei volume distincte. 10 cele mai bune povești din fiecare oraș apar în broșuri și materiale pentru turiști.

stories behind cities rijeka

stories behind cities rijeka

stories behind cities rijeka

stories behind cities rijeka

Află AICI cum s-a desfășurat inaugurarea expoziției Stories Behind Cities în Novi Sad.