fbpx

Youth Centres UP 2 este un proiect de lungă durată al Fundației Județene pentru Tineret Timiș prin Corpul European de Solidaritate (European Solidarity Corps – ESC), în care sunt implicați 10 voluntari internaționali din diferite naționalități, precum și voluntari locali pentru a înființa 10 noi centre de tineret în cartierele din Timișoara. Prin acest proiect se promovează participarea tinerilor, incluziunea socială, drepturile omului și solidaritatea.

Proiectul este o continuare a primei sale ediții organizate de FITT în 2019, care a avut un real succes, rezultând în 5 noi centre de tineret în Timișoara: Calea Aradului, Calea Martirilor, Calea Șagului, Lipovei, Dâmbovița. A fost unul dintre cele mai mari proiecte organizate vreodată în județ și în România: peste 90 de voluntari internaționali și locali au fost implicați în renovarea spațiilor pentru centrele de tineret.

Ei sunt voluntarii care au ajuns deja aici, gata să pună pe picioare cel mai fain centru de tineret pentru cartierul tău: Burak, Alperen și Fatih din Turcia, Esther și Miriam din Spania, Armando din Albania, Charlie din Franța și Ion din Moldova. Îi poți întâlni pe 16 iunie la Centrul de Tineret din Șagului.

Aceasta este o oportunitate extraordinară pentru comunitatea și tinerii din Timișoara și din județul Timiș, o inițiativă care urmărește să îi facă să participe la dezvoltarea cartierului lor.

Pe măsură ce vom începe renovarea și pregătirile pentru deschiderea noilor centre de tineret, vom avea nevoie de mai mult ajutor, în special de la oamenii care locuiesc în zona centrului de tineret și înțeleg nevoile tinerilor locali și ale colegilor lor. Dacă ești interesat/ă să faci parte din echipa noastră și să ne ajuți să organizăm cele mai faine activități pentru tinerii locali, precum și să răspândești vestea noilor spații pentru tineri, te poți înscrie aici:

VREAU SĂ FIU VOLUNTAR

Iar dacă nu ești sigur/ă dacă acest proiect e pentru tine, vino la Casa Tineretului (Str. Arieș 19) și află mai multe despre noi.