fbpx

În luna decembrie 2018, după ce Programul TRIO-ului a fost aprobat în Consiliul European pentru Afaceri Generale, este adoptat și Programul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene 1 ianuarie – 30 iunie 2019, care, la pagina 62, prezintă un număr sporit de priorități:

 1. Creșterea calității dialogului dintre autoritățile publice și tineri, la toate nivelurile (local, regional, național și european) prin promovarea participării active a tinerilor la acțiunile Uniunii Europene, inclusiv a tinerilor din medii economice defavorizate;
 2. Implicarea tinerilor în viața comunității;
 3. Aducerea tinerilor mai aproape de proiectul european, prin dezvoltarea competențelor, promovarea participării active și a voluntariatului (propunerea de Regulament al Corpului European de Solidaritate)
 4. Creșterea adaptabilității tinerilor la provocările pe care le întâmpină în procesul de găsire a unui loc de muncă;
 5. Asigurarea accesului tinerelor generații la cultură, prin formarea aptitudinilor creative, interculturale și de comunicare;
 6. Consolidarea sentimentului de apartenență la o comunitate culturală europeană, prin promovarea și susținerea unei mari implicări în comunitatea, a accesului mai larg la cultură și a patrimoniului cultural.
Acest articol este continuare a:
 1. Prioritățile pentru TINERET ale României – Președinția la Consiliul UE 1.0
 2. Prioritățile pentru TINERET ale României – Președinția la Consiliul UE 2.0
 3. Prioritățile pentru TINERET ale României – Președinția la Consiliul UE 3.0
 4. Prioritățile pentru TINERET ale României – Președinția la Consiliul UE 4.0
 5. Prioritățile pentru TINERET ale României – Președinția la Consiliul UE 5.0
 6. Prioritățile pentru TINERET ale României – Președinția la Consiliul UE 6.0