fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) organizează în data de 25 iulie evenimentul de lansare a proiectului „Centru de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret”. Acesta va avea loc începând cu ora 18, la Casa Tineretului Timișoara – În Spatele Casei.

În cadrul evenimentului vor participa reprezentanți din organizații neguvernamentale, autorități și instituții publice, alături de parteneri sociali și alți cetățeni interesați de domeniul politicilor publice de tineret.

Vă invităm să aflați mai multe despre acest proiect și despre cum ne putem uni forțele, pentru a creiona inițiative care să răspundă cu adevărat nevoilor tinerilor, prin dialog civic și colaborare.
Înscrierea se face prin intermediul acestui formular https://goo.gl/17VKGc – până luni, 23 iulie, ora 23:59.

Program:
• 17:30 -18.00 – Primirea invitaților
• 18:00 – 18:20 – Panel deschidere:
o Universitatea de Vest Timișoara – partener al proiectului
o Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT)
• 18:20 – 19:00 – World Cafe în Spatele Casei
Tematici
o Dezvoltarea organizațiilor și partenerilor sociali în vederea formulării și promovării de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern
o Dezvoltarea organizațiilor și partenerilor sociali în domenii precum: advocacy și negociere în dialogul civic
o Formarea unei rețele de cooperare națională în domeniul politicilor de tineret

Proiectul „Centru de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret” se desfășoară în perioada mai 2018-iulie 2019, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara și are ca scop principal formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul politicilor de tineret, la nivel național, prin facilitarea dialogului social și civic între diverși actori ai societăți (organizații neguvernamentale, parteneri sociali, personal din autoritățile și instituțiile publice locale, regionale și naționale, cetățeni). Mai multe detalii despre proiect aici: https://goo.gl/Xyosnk .

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație-umbrelă pentru organizațiile non-guvernamentale de tineret din județul Timiș. Cu 30 de organizații membre și peste 27 de ani de activitate neîntreruptă, FITT este cel mai important și cel mai vechi ONG de tineret din Vestul României. Programele și activitățile implementate de FITT se întind pe o largă paleta, de la activități sociale pentru tinerii dezavantajați până la programe culturale sau de cetățenie activă și dezvoltarea de politici publice la nivel local și național.