fbpx

Vrei să te alături celui mai mare proiect de voluntariat internațional ce va avea loc în Europa vara asta?

Vrei să înființezi un centru de tineret la tine în comunitate?  Hai să trecem, mai întâi, împreună prin procesul ăsta, în Timișoara. Apoi, te întorci acasă cu bagajul plin de informații și practică, gata de treabă.

Fii unul dintre cei  125 de tineri care vin în Timișoara, din toate colțurile Europei și împrejurimi pentru a pune bazele a 5 centre de tineret, dând startul unei transformări la scară largă a comunității, realizată de tineri.

Vrei să fii un Schimbă-lume? Venim cu o super oportunitate pentru tine:

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș- FITT caută super-voluntari din toate colțurile României dispuși să contribuie la dezvoltarea comunității, dispuși să învețe cum se pun bazele unui centru de tineret pentru ca apoi să replice modelul la ei în comunitate.

Youth Centers UP este un proiect finanțat de Corpul European de Solidaritate care își propune să creeze un nou spațiu sigur, de exprimare și învățare pentru tineri. De asemenea, în cutând Timișoara, va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021 și avem nevoie și în acest context de spații unde tinerii să se poată exprima și dezvolta în mod liber. Centrele de Tineret de cartier vor fi spațiile tuturor tineri, indiferent de identitate, preferințe, sex, religie sau alte caracteristici. Vrem să le punem bazele împreună ca ele să devină spații de comunicare între tineri și comunitate, locul unde ei vin împreună și (se) dezvoltă.

Youth Centres UP este un proiect de voluntariat de echipă (Volunteering Teams) și este un proiect de scurtă durată ce se va desfășura în perioada 10 iulie – 19 august 2019. YCP este un proiect despre solidaritate, participare, implicarea comunității și incluziune socială, așadar dacă ai între 18 și 30 de ani și vrei să profiți de oportunitatea de a face o schimbare, beneficiind în schimb de ocazia de a-ți dezvolta competențe (abilități, valori, cunoștințe și atitudini) precum lucrul în echipă, inițiativa, organizarea de evenimenre, atunci citește mai multe în cele ce urmează și HAI alături de noi.

Ce vei face…

Timp de 40 de zile, vei lucra cot-la-cot cu comunitatea locală pentru a amenaja 5 clădiri vechi în cartiere ale Timișoarei, transformându-le în centre urbane de tineret. Echipa mare de voluntari va fi împărțită în 5. Fiecare echipă va fi formată din voluntari internaționali, voluntari români și membri ai comunității pe care îi vom atrage împreună alături de noi.

Activitățile vor fi împărțite în 3 etape:

  1. Implicarea comunității, team building și planificare: vei descoperi comunitatea unde vor avea loc activitățile, vei interacționa cu ei și îi vei convinge să facă parte din întregul proces. Tu și cei 24 de colegi de echipă va trebui să creați planul după care se va derula activitatea.
  2. „Construcția” centrelor de tineret: nu dispunem de arhitecți, bani pentru mobilă nouă sau ustensile de ultimă generație- însă credem în puterea comunității și în abordarea inovativă a tinerilor. Vom reabilita, reamenaja, picta și curăța, împreună.
  3. Ceremonia de deschidere: fiecare centru de tineret va avea propria ceremonie de inaugurare care va fi organizată de voi! Fiecare echipă va primi un buget fix și va fi la latitudinea voastră cum să organizați evenimentul.

Mai mult decât atât, vei ajuta la punerea în scenă a unei conferințe naționale pentru valorizarea rezultatelor, pe 12 august (Ziua Internațională a Tineretului)- pentru că trebuie să sărbătorim rezultatele și să dăm sfoară în țară către câți mai mulți oameni poveștile despre impactul pe care îl pot avea tinerii în comuinitate dacă există colaborare.

 

Ce punem noi la dispoziție pentru întreaga experiență:

  • cazare: va fi aisgurată de către noi în complexul studențesc. Yay, în același timp au loc câteva festivale/ proiecte internaționale deci Timișoara va fi plină de tineri din toată lumea.
  • mâncare și apă pe toată perioada
  • bani de buzunar (120 de euro pentru 40 de zile)
  • transport – vom acoperi costurile transportului în concordanță cu reglementările proiectului

Vei avea de asemenea coordonatori de voluntari și mentori care se vor îngriji ca experiența ta să fie de neuitat!

 

Cu ce vei rămâne:

  • competențe de lucru în echipă
  • abilități de comunicare într-o limbă străină (engleză și nu numai)
  • experiență în planificarea eveimentelor
  • simț de inițiativă și antreprenoriat
  • conștientizarea diferențelor culturale și/ sau civice
  • cunoștințe despre Obiectivele Europene de Tineret (proiectul se concentrează pe Obiectivul European de Tineret nr. 9 – Spații Sigure și Participare pentru Toți)
  • cunoștințe despre Ziua Internațională a Tineretului (12 august)
  • cunoștințe despre implementare proiectelor prin participarea comunității
  • cunoștințe despre Corpul European de Solidaritate

 

Pentru mai multe detalii poți accesa acest LINK și Info Pack-ul proiectului.

Dacă te-am făcut curios/curioasă, hai alături de noi. Aplicațiile se fac prin completarea formularului de înscriere de AICI.

Procesul de selecție are 2 etape – 1. Analiza formularului și 2. Interviu online.

Termen limită de aplicare – 1 iulie, ora 19.00.

Succes!