fbpx

FITT este partener în cadrul proiectului Building bridges for circular economy by fostering youth entrepreneurship, finanțat prin programul Erasmus+, alături de 4 parteneri din Belgia, Slovenia, Grecia și România.


Ce își propune parteneriatul și proiectul în sine?

Proiectul își propune dezvoltarea, în rândul tinerilor, a competențelor inovatoare și specializate pentru tineri, împuternicindu-i să se implice în Antreprenoriatul Verde (GE), creând noi modele de afaceri de Economie circulară (CE).

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

• de a le prezenta tinerilor conceptele de Economie circulară și Antreprenoriat Verde și de a le face atractive, promovând oportunități de carieră;

• să dezvolte în rândul tinerilor cunoștințe și abilități integrate despre potențialul și beneficiile Economiei circulare, inclusiv perspective despre impactul social, provocările Antreprenoriatului verde și a activității non-profit;

• să stabilească modele de afaceri de Economie circulară și să promoveze afacerile și colaborările la nivel național, regional și european;

• să transfere și să disemineze la nivel paneuropean rezultatele proiectelor și utilizarea Economiei circulare pentru îmbunătățirea impactului asupra mediului și social;

• să încurajeze și să consolideze networkingul dintre organizațiile partenere, tineri și alte părți interesate.Cui îi este dedicat proiectul?

· Tineri, de la absolvenți de liceu până la absolvenți de licență/masterat, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, cu interes în zona de antreprenoriat și asupra oportunităților oferite de CE și GE;

· Profesori din instituțiile de educație formală și non-formală;

· ONG-uri și alte organizații active în Economia circulară, Antreprenoriat verde și lucrul cu tinerii, inclusiv organizațiile partenere.Care sunt rezultatele așteptate ale proiectului?

Pe lângă dezvoltarea cunoștințelor și abilităților în rândul tinerilor, cu privire la inițierea unei afaceri verzi, proiectul își propune să creeze rezultate palpabile, care să conducă la împlinirea obiectivului principal.

Astfel, prin proiect se vor dezvolta:

· Un site web al proiectului, platformă ce va integra o serie de cursuri online, activități practice și resurse utile;

· O analiză a stării de fapt, incluzând competențele, metodele didactice, materiale educaționale, folosite ulterior pentru dezvoltarea de traininguri și cursuri online;

· Module de training online, concentrându-se pe principiile CE și studii de caz, modele de afaceri din CE si GE. Complementară acestor module va fi dezvoltarea unei broșuri digitale.

· Un training dedicat staffului organizațiilor partenere, traineri, experți în CE și GE, experți în probleme sociale și activități non-profit etc., menit să faciliteze schimbul de bune practici, dezvoltându-și astfel competențele în sferele CE, GE și activitate non-profit.

· O mobilitate dedicată tinerilor din țările participante la proiect, în cadrul căreia aceștia vor dobândi cunoștințe despre CE și GE și vor avea, de asemenea, șansa să testeze platforma și materialele educaționale realizate în cadrul proiectului.Care sunt organizațiile implicate în proiect?

· Asociația Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile (România);

· Groupe ONE ASBL (Belgia);

· Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (România);

· Institute of Entrepreneurship Development (Grecia);

· International Institute for the Implementation of Sustainable Development (Slovenia).Unde pot găsi mai multe detalii cu privire la progresul proiectului?

Pe site-ul proiectului, www.bridges-ce.eu.