fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) vă invită să participați la cursul „Managementul voluntarilor în organizațiile studențești – instrumente, pași și modele de bună practică”, ce se va desfășura în perioada 19-21 octombrie 2018 la Casa Tineretului din Timișoara (Strada Arieș nr. 19).

Program:
19-20 octombrie, 09:30-17:30;
21 octombrie, 09:30 – 15:00.

Această sesiune de formare este dedicată tinerilor studenți cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani și lucrătorilor de tineret din organizații studențești cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani (cu condiția să fie încă studenți).

Sesiunea de formare face parte dintr-o serie de 3 cursuri din cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului în rândul studenților”. Proiectul se desfășoară în perioada iulie – noiembrie 2018, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) și în parteneriat cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) – București, Asociația Studenților Psihologi din România (ASPR) – Cluj-Napoca, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), Organizația Studenților din Universitatea Tehnicădin Cluj-Napoca, Asociația PRIME din Iași și Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare Timișoara.

Termen de înscriere: 11 octombrie 2018.

Printre informațiile pe care le puteți afla în cadrul acestui training se numără:
– Pregătirea organizației pentru a primi voluntari și pentru a gestiona programe de voluntariat
– Analiză de nevoi în interiorul organizației pentru dezvoltarea și implementarea de programe de voluntariat
– Rolul Coordonatorului de Voluntari
– Pași în crearea unei proceduri de management a voluntarilor
– Instrumente de utilizat în procesul de management al voluntarilor
– Documente obligatorii prin Legea Voluntariatului 78/2014
– Procesul de eliberare a Certificatului de Voluntariat (pași, elemente, documente de suport)
– Cum recrutăm, selectăm, motivăm voluntarii
– Orientare, supervizare, monitorizare, evaluare

Înscrierea se face prin completarea formularului de AICI. Pentru a asigura un proces de învățare bazat pe nevoia participanților vă invităm să completați cu seriozitate și interes formularul de înscriere de mai sus. Mulțumim!

Trainerii pentru cele două sesiuni de formare sunt Ana-Maria Grădinariu și Florentina Chiru.

Participarea se poate face în limita a 1 persoană/organizație. Selecția participanților se va face în urma completării formularului de înscriere ce se află mai sus. Participanții selectați vor primi informații despre rezultatele procesului de selecție până cel târziu în data de 15 octombrie 2018.

Pentru acest curs Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) acoperă costurile de cazare, precum și mesele de pe parcursul sesunii de formare.
Pentru detalii cu privire la conținutul acestui curs și procesul de aplicare/selecție a participanților vă rugăm să contactați:
– Ana-Maria Grădinariu – anamaria.gradinariu@fitt.ro
– Florentina Chiru – florentina.chiru@fitt.ro

Mai multe detalii despre proiect se regăsesc AICI.