fbpx
Ieri a fost ultima zi în care candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș aveau posibilitatea să ne anunțe dacă acceptă invitația lansată de noi pentru a participa la o dezbatere despre subiecte conexe politicilor pentru tineret.
 
Candidații care au confirmat PARTICIPAREA la dezbatere:
☑️ dl. Călin Ionel DOBRA (Alianța PSD-PPU)
☑️ dl. Ioan ROMOȘAN (Partidul Verde)
☑️ dl. Cristian Tiberiu BRÂNCOVAN (independent)
☑️ dl. Cornel Mircea SĂMĂRTINEAN (PMP)
☑️ dl. Titu BOJIN (ALDE)
 
Candidați care au anunțat NEPARTICIPAREA:
❌ dl. Alin Adrian NICA (PNL)
❌ dl. Marossy Zoltan Gheorghe (UDMR)
❌ dl. Gabriel Marius TOIE (Partidul Republican din România)
 
Candidați care NU au anunțat participarea / neparticiparea:
🤷‍♀️ dl. Cristian Alin MOȘ (Alianța USR-PLUS)
🤷‍♀️ dl. Marian MAYER (PRM)
🤷‍♀️ dl. Adrian Radu PAU (Pro România)
 
Noi vom pregăti o serie de întrebări comune pentru toți candidații, consultând tinerii din județ, pe care le vom transmite în data de 1️⃣4️⃣ septembrie 2020 tuturor candidaților care au confirmat PARTICIPAREA, împreună cu formatul detaliat al dezbaterii.
Tot atunci vom publica aceste întrebări, pe care le vom transmite presei locale, alături de invitația de participare la dezbatere.
 
Fiecare candidat va avea oportunitatea să se prezinte liber în fața tinerilor în cadrul dezbaterii, iar una dintre secțiunile evenimentului va presupune și preluarea de întrebări adresate în timp real de tinerii participanți la eveniment (în sală sau online). De asemenea, toți candidații vor avea posibilitatea, conform unor reguli clar stabilite, să adreseze întrebări sau drept la replică celorlalți competitori din cursa electorală prezenți la eveniment.
 
Le mulțumim tuturor și așteptăm cu mare interes dezbaterea din data de 2️⃣1️⃣ SEPTEMBRIE (ora 18:00), pe care o considerăm o mare oportunitate de accentuare a importanței politicilor publice pentru tineret și de (re-)conectare a mediului politic la pulsul mediului asociativ neguvernamental de și pentru tineret, la noi și noi opinii și nevoi ale tinerilor.
 
Nu în ultimul rând, salutăm demersul candidaților care au acceptat să dea curs invitației noastre de a participa la dialog transparent și aplicat despre subiecte conexe politicilor pentru TINERET.
Sperăm ca acest model să fie preluat și multiplicat la nivel național, ca toți candidații să înțeleagă UTILITATEA PUBLICĂ a procesului de dezbatere cu colegi contracandidați, în general, și RELEVANȚA politicilor publice pentru tineret (un domeniu frecventat insuficient de către decidenții din țara noastră), în special.