fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), structura ce reunește 30 de organizații de tineret din județul Timiș și care deține și administrează singurul Centru de Tineret din România acreditat de Consiliul Europei (și printre cele 14 de pe întregul continent), își propune să organizeze o dezbatere cu candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, în data de 21 septembrie 2020, începând cu ora 18:00.

Unul dintre principiile esențiale pentru care FITT militează permanent, prin toate demersurile sale, este participarea activă a tinerilor în viața civică.

Acum, în anul 2020, având în vedere componenta județeană a misiunii organizației noastre, dar și faptul că mișcarea de reprezentare a tinerilor din județul Timiș este un model de bună practică la nivel național, considerăm extrem de oportună organizarea unei dezbateri în care candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș să se întâlnească cu tinerii din județ, să expună viziunile și planurile lor în domeniul politicilor pentru tineret în fața acestora și să răspundă întrebărilor tinerilor.

Dezbaterea va fi organizată în sala de spectacole a Casei Tineretului din Timișoara (str. Arieș nr. 19), într-un centru de tineret certificat de Consiliul Europei, cu numărul de participanți permis de legislația în vigoare și va fi transmisă online pe pagina de Facebook a FITT.

Tematicile abordate în cadrul dezbaterii se vor concentra exclusiv pe subiecte conexe politicilor pentru tineret. Candidații vor avea ocazia să își prezinte viziunea asupra acestui domeniu și să răspundă la întrebările adresate de tinerii prezenți în sală sau care vor urmări online evenimentul.

Având în vedere că județul Timiș are o strategie pentru tineret în vigoare până în anul 2021, a cărei implementare va trebui continuată după alegerile locale din data de 27 septembrie, precum și faptul că pe parcursul mandatului 2020-2024 va trebui elaborată o nouă strategie pentru tineret a județului, considerăm că toți candidații ar trebui să trateze distinct politicile pentru tineret în programele lor electorale pe care le propun în fața alegătorilor din județul Timiș.

Invitația de a participa la această dezbatere a fost adresată tuturor candidaților înscriși în competiția pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Aceștia pot confirma participarea până cel târziu luni, 7 septembrie 2020.

FITT va pregăti o serie de întrebări comune pentru toți candidații, consultând tinerii din județ, pe care le va transmite în data de 14 septembrie 2020 tuturor candidaților care confirmă participarea, împreună cu formatul detaliat al dezbaterii. Fiecare candidat va avea oportunitatea să se prezinte liber în fața tinerilor în cadrul dezbaterii, iar una dintre secțiunile evenimentului va presupune și preluarea de întrebări adresate în timp real de tinerii participanți la eveniment (în sală sau online). De asemenea, toți candidații vor avea posibilitatea, conform unor reguli clar stabilite, să adreseze întrebări sau drept la replică celorlalți competitori din cursa electorală prezenți la eveniment.