fbpx

FITT este partener în proiectul YouthInn. Acest schimb de bune practici între 7 centre educaționale rezidențiale pentru tineret (REC) din Serbia, Slovenia, Italia, Spania, România, Lituania și Germania a fost creat din cauza lipsei de oportunități de creare de rețele transnaționale. Folosind acest proiect pe termen lung pentru a construi legături strânse între toți partenerii implicați, el urmărește, de asemenea, să consolideze viziunea asupra a ceea ce este un centru educațional rezidențial și ce structuri și conținut ar trebui să ofere, luând în considerare și dimensiunea europeană a lucrului cu tinerii.  

În cadrul proiectului se facilitează schimbul de bune practici legate de calitatea găzduirii și a activității pentru tineret oferite de centrele educaționale participante la proiect. De asemenea, se dorește creșterea capacității centrelor educaționale de a găzdui grupuri de tineri din medii și cu nevoi diverse, dezvoltarea instrumentelor pentru asigurarea unui spațiu rezidențial de calitate și la construirea unei rețele de centre rezidențiale pentru schimbul de bune practici.  

youthinn

În cadrul a trei întâlniri ale partenerilor și a patru traininguri de personal vor fi implicați un minim de 80 de participanți în domeniul activității europene de tineret în centre educaționale rezidențiale. Cooperarea pentru acest proiect se bazează pe un parteneriat care implică toate centrele în mod egal (astfel, fiecare centru este vizitat o dată în timpul parteneriatului și fiecare centru trimite participanți la activitățile desfășurate). Prin YouthInn se dorește consolidarea eticii de lucru, consolidarea și cooperarea tuturor centrelor implicate. Acestea își sporesc cunoștințele și competențele atunci când vine vorba de lucru la nivel european, dar într-un centru rezidențial. Pentru a face subiectele de tineret mai vizibile altor părți interesate se construiește un parteneriat puternic care să depășească perioada de timp a acestui proiect. 

În același timp, centrele implică tineri în managementul lor. Astfel, proiectul este dedicat și împărtășirii de cunoștințe și bune practici despre cum să-i implicăm pe tineri în activitatea fiecărui centru, cum să-i menținem interesați de propunerile noastre și cum să-i pregătim să devină multiplicatori ai activității europene de tineret.

youthinn visit 

OBIECTIVELE PROIECTULUI 
  1. Schimb de bune practici legate de calitatea găzduirii și a activității pentru tineret oferite de centrele educaționale rezidențiale participante la proiect 
  2. Creșterea capacității centrelor educaționale de a găzdui grupuri de tineri din medii și cu nevoi diverse 
  3. Dezvoltarea de instrumente pentru asigurarea unor centre educaționale rezidențiale de calitate în Europa
  4. Construirea unei rețele de centre rezidențiale pentru schimbul de bune practici
GRUPURI ȚINTĂ 
  • Manageri de centre educaționale rezidențiale 
  • Lucrători de tineret, care lucrează sau cooperează cu centre educaționale rezidențiale 
  • Tineri și voluntari (indirect) 

În cadrul proiectului, FITT va căuta noi moduri de a ajunge și a colabora cu tinerii și metode de lucru cu voluntarii internaționali pe termen lung într-un centru de tineret. De asemenea, FITT va împărtăși bune practici în următoarele arii:
– Managementul unui centru de tineret realizat de tineri
– Folosirea culturii ca instrument de colaborare cu tinerii 
– Proiect ESC – instrument pentru a schimba o comunitate (proiect pe termen scurt)
– Participare – elaborarea documentelor de politici împreună cu tinerii
– Proceduri și standarde pentru: desfășurarea unei activități, utilizarea spațiului pentru munca participativă în tineret