fbpx

Atenție! Acest articol conține oportunități la fiecare paragraf, așadar necesită parcurgerea în întregime.  

În Casa Tineretului din Timișoara, visele devin realitate. În urmă cu trei luni, două tinere care fac parte din Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și-au văzut visul împlinit, odată cu lansarea proiectului „Dezvoltarea tinerilor: voluntariat, podcasting, formare”. Ce oportunități a adus proiectul dezvoltat de Simi și Maria pentru tinerii din Timișoara? 

  1. Peste 40 de tineri din Timișoara, voluntari ai FITT, au avut parte de sesiuni de formare (în domeniile facilitării de evenimente, asigurării logisticii și comunicării pe platformele de socializare) și un proces de gamification, prin care implicarea în activitățile de voluntariat a fost și este în continuare răsplătită. 

Voluntarii locali au organizat pe parcursul verii evenimente gratuite pentru tinerii din Timișoara, ajungând la peste 280 de participanți. Câteva dintre cele mai populare activități au fost Boardgames Mania (seri de socializare cu jocuri de societate), Tura de seară cu bicicletele și Nature art&craft (crearea de obiecte decorative prin reutilizarea altor obiecte și lut – upcycling). 

În luna octombrie, fundația va lansa o nouă serie de recrutări de voluntari, iar până atunci, tinerii pot fi la curent cu activitățile lansate de FITT prin comunitatea de WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/L39anSbwz1VHPo2Z2O3tFT  

gamification

  1. Am creat un studio de podcast în Casa Tineretului. 

În cadrul Care-i treaba Podcast by FITT, Simi și Maria aduc în prim plan subiecte de dezvoltare personală și profesională pentru tineri prin experiențe proprii, cercetare și expertiza invitaților: psihologi, lucrători de tineret, specialiști din domenii esențiale în dezvoltarea tinerilor. În fiecare vineri, de la ora 19:00, fetele vin cu un nou episod dedicat tinerilor, pe YouTube și Spotify. Curând vor fi lansate noi oportunități la care tinerii vor putea lua parte alături de Care-i treaba Podcast. Episoadele publicate până acum se pot urmări la următoarele linkuri:  

Instagram: https://www.instagram.com/careitreabapodcast/  

Youtube: Care-i treaba Podcast – YouTube  

Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/care-i-treaba-podcast  

care-i treaba podcast

  1. O sală de training a fost modernizată prin parchetare. 

O nouă sală de training poate fi utilizată în Casa Tineretului atât de voluntari, cât și de tinerii sau organizațiile de tineret din oraș. Dacă ai idei de activități dedicate tinerilor, dar nu deții un spațiu în care să le susții, poți rezerva sala apelând numărul de telefon +40784144446 de luni până vineri, în intervalul orar 10-18. 

sala training

Prin implementarea acestui proiect s-a creat un context pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din Timișoara, prin intermediul voluntariatului, formării și învățării experiențiale, dar și într-un cadru mai larg, prin lansarea Care-i treaba Podcast. 

Comunitatea se dezvoltă atunci când ideile și resursele sunt puse laolaltă. Acest proiect a fost susținut de Fundația Alber și finanțat de Nord One.

Fundația Alber are misiunea de a-i oferi comunității resurse financiare care să contribuie la creșterea calității vieții semenilor, fiind motivați de bucuria de a dărui. Sprijinul din partea Fundației Alber oferit comunității este unul constant, anual fiind disponibile linii de finanțare. Mai multe despre Fundația Alber: Acasa – Fundatia Alber