fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) alături de Centrul de informare EUROPE DIRECT Regiunea de Vest își propun să organizeze o dezbatere cu candidații pentru funcția de primar al Municipiului Deva, în data de 3 iunie 2024, începând cu ora 18:00. 

Având în vedere participarea activă a tinerilor la viața civică drept unul din principiile asumate atât de FITT, cât și de EUROPE DIRECT, precum și contextul dat de implementarea proiectului „DemocracyConnect”, această dezbatere reprezintă contextul de dialog între candidații la alegerile locale și tineri, cu scopul de a concretiza asumări clare care să răspundă la nevoile celor din urmă. 

„Choose your character” reprezintă titlul ales pentru dezbatere, reflectând dorința de a oferi tinerilor posibilitatea de a se identifica cu prioritățile candidaților și de a-și forma o imagine clară despre modul în care aceștia abordează tematicile educației și tineretului. Discuțiile vor avea la bază o serie de propuneri ale tinerilor pentru candidații la funcția de primar, care le vor fi transmise în avans celor care confirmă participarea și pe baza cărora aceștia vor fi invitați să își prezinte viziunea și, totodată, să răspundă întrebărilor din partea tinerilor prezenți la eveniment. 

Dezbaterea va fi organizată în sala de conferință nr.1 a Hotelului Sarmis (str. Maresal Averescu Nr.7),  și va fi transmisă online pe Facebook. 

___________________ 

Invitația la această dezbatere a fost adresată tuturor candidaților pentru funcția de Primar al Municipiului Deva: 

  • ⁠Alin Amititeloaie – Partidul Forța Dreptei (FD) 
  • Nicolae-Florin Oancea – Partidul Național Liberal (PNL) 
  • Lucian-Ioan Rus – Partidul Social Democrat (PSD) 
  • Constantin-Daniel Muntean – Partidul Național Conservator Român (PNCR) 
  • Gabriel Ionașcu – Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) 
  • Lucian-Marius Mara – Alianța Dreapta Unită USR-PMP 
  • Anamaria Gavrilă – Partidul Oamenilor Tineri (POT) 

__________ 

Dezbaterea face parte din proiectul DemocracyConnect, cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.