fbpx

Luna iulie trezește spiritul activ al orașului prin acțiuni de ecologizare în cartierele din Timișoara, derulate de voluntari cu ajutorul Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT).

În cadrul proiectului „Timișoara verde” vor avea loc 3 activități de curățare în oraș:

  • 1 iulie, ora 09:00 – punct de întâlnire la Centrul de Tineret Dacia (Str. Brândușei 9)
  • 16 iulie – punct de întâlnire la Centrul de Tineret Șagului (Str. Gavril Musicescu, PT 83)
  • 30 iulie – punct de întâlnire la Centrul de Tineret Calea Aradului (Str. Dej 4)

Echipamentele necesare ecologizării îi vor fi asigurate fiecărui participant, alături de un mic training înaintea fiecărei activități de curățare.

 

Înscrierea se face prin formular: https://forms.gle/9sZ1NcDLNYBSH3xQ9

Persoană de contact: Marius Chivu, 0746 134 148

 

Proiectul este co-finanțat prin Corpul European de Solidaritate și susținut de ADID Timiș (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș).

„Timișoara Verde” este un proiect prin care se dorește aducerea unei schimbări în comportamentul timișorenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor, întreținerea și păstrarea spațiului urban curat.

timisoara verde

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) s-a implicat activ în ultimele luni în asigurarea educației pentru mediu în rândul comunităților locale și internaționale, prin proiecte și acțiuni tematice.

De mai bine de doi ani, FITT este parteneră în proiectul european YOUROTRIP, care încurajează participarea tinerilor din 8 țări în procedurile democratice de luare a deciziilor prin discuţii în ceea ce priveşte domeniul climatic. În urma mobilităților în aceste țări, tinerii și-au format consilii locale cu scopul de a dezvolta inițiative de mediu, colaborând cu comunitatea și stakeholderii locali. Cei interesați să se implice în acest consiliu pot contacta fundația prin e-mail la programe@fitt.ro sau prin mesaj pe rețelele sociale ale FITT.

yourotrip romania

În aprilie, FITT și ADID Timiș au organizat o acțiune de ecologizare în zona Muzeului Satului, în cadrul proiectului „O Românie curată începe de acasă”, inițiat de Asociația Act For Tomorrow.

act for tomorrow

În mai, Casa tineretului a găzduit schimbul de tineri „Go green or go home”, care a avut ca scop conștientizarea problemelor de mediu pentru a se putea dezvolta campanii de advocacy și acțiuni concrete cu impact pozitiv. În cadrul proiectului s-a organizat și o acțiune de ecologizare în parteneriat cu ADID Timiș.

go green or go home

Tinerii responsabili și interesați de acțiunile pentru protejarea mediului, schimbările climatice sau colectarea selectivă a deșeurilor sunt invitați să participe la activitățile pe care FITT le desfășoară în oraș, schimbând lumea prin pași mici, dar siguri.