fbpx

LANSARE & RECRUTAREA PARTICIPANȚILOR

 

Vă anunțăm cu bucurie startul proiectului SZalt® – Centrul digital de educație media și jurnalism cultural, un program cu, despre și pentru tinerii care își doresc să descopere, să reimagineze și să povestească Timișoara culturală cu ajutorul instrumentelor multimedia. Am început selecția și ne dorim participanți pe care-i putem crește ca profesioniști, mai ales că dintre aceștia dorim să selectăm o echipă de redacție pentru platforma multimedia szalt.stream, oferindu-le pe viitor oportunitatea unui loc de muncă. Sperăm să vă placă ceea ce facem și să ne ajutați să găsim elevii și studenții îndrăzneți, pasionați, curioși și serioși care vor să ni se alăture.

Prima ediție a proiectului coincide cu deschiderea unui Centru permanent de jurnalism pentru tineri. Gândit ca o „tabără” tematică non-formală, Centrul își propune inițierea elevilor și studenților participanți în jurnalism cultural și familiarizarea lor cu utilizarea profesionistă și creativă a canalelor media.

Programul de formare este structurat ca o configurație de module teoretice intensive (acestea vor avea loc la Casa Tineretului, în perioada 30 august – 11 septembrie), cursuri practice, ateliere creative și evenimente live (în perioada 15 septembrie – 11 noiembrie). Mentori cu experiență și răbdare vor însoți drumul fiecărui participant. Materialele realizate și cursurile susținute de lectori vor fi disponibile pentru toți cei interesați pe platforma www.szalt.stream și pe aplicațiile SZalt Android și IOS.

Aici, formularul pentru înscriere: https://szalt.stream/

Perioada de înscriere este 18 – 25 august, participanții selectați vor fi anunțați în 27 august, deschiderea Programului va avea loc în 30 august.

 

Proiectul cultural este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.