fbpx

Pe final de săptămână, în Timișoara se amenajează un spațiu de cazare pentru refugiații ucraineni aflați în tranzit. Spațiul se află la demisolul Casei Tineretului, creat în urma închiderii centrului de vaccinare, și este dotat cu 21 de paturi și saltele, cu posibilitate de suplimentare, două băi, mașină de spălat și uscător de haine, zonă de servit masa, zonă de joacă pentru copii și o zonă de infrastructură IT (computere conectate la internet și imprimante).

Acest spațiu le este dedicat refugiaților ucraineni care au nevoie de cazare pe termen scurt (de la una până la trei zile) în perioada de tranzit.

 

ucraineni la casa tineretului

De amenajarea centrului se ocupă personalul și voluntarii internaționali ai Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), cu suportul Universității de Vest din Timișoara, care a donat paturi și saltele, iar administrarea se va face în colaborare cu Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), cărora li se pot alătura și alte organizații de tineret din oraș.

În vederea asigurării obiectelor și produselor necesare persoanelor aflate în tranzit, facem apel la structuri care se ocupă deja de colectarea și selectarea donațiilor, care pot ajuta cu: produse de igienă personală (inclusiv prosoape), jucării și cărți de colorat pentru copii, produse de menaj și uz casnic, precum și cu obiecte specifice: bidoane cu apă, paturi pentru bebeluși (3-4 bucăți), o masă de schimbat scutece, un uscător de păr, un uscător de haine, camere web și căști cu microfon (pentru desktopuri).

Pentru donații, numărul de telefon este 0371.000.375. Cei interesați să ajute cu donații sunt rugați să contacteze în avans FITT la acest număr de telefon, pentru a evita surplusul de produse.