fbpx

În perioada 2 noiembrie-3 decembrie, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, alături de Fundaţia Naţională pentru Tineret, Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi şi Consiliul Naţional al Elevilor, au demarat, în 10 județe din țară, proiectul „Spaţiu pentru democraţie şi participarea tinerilor”, care pregăteşte România pentru ciclul 8 al dialogului Uniunii Europene cu tinerii.

Proiectul a fost implementat în Bihor, Buzău, Bacău, Botoşani, Dâmboviţa, Timiş, Tulcea și Teleorman de către Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, iar în Olt şi Ilfov a fost implementat de către Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Olt, respectiv Fundaţia de Tineret a Municipiului Bucureşti.

Proiectul a avut ca obiective colectarea opiniilor tinerilor cu privire la mecanismele de participare aferente Ciclului 8, precum şi stimularea participării lor la nivel local, regional sau naţional, fiind structurat în 3 mari activități: acțiuni de cercetare (colectarea de către tineri a problemelor cu care se confruntă în comunitate), PhotoVoice (transpunerea în fotografie a provocărilor tinerilor) și consultări cu tinerii, în care aceștia au putut dialoga cu reprezentanţi ai autorităţii locale şi/sau regionale.

Expoziția PhotoVoice poate fi accesată AICI și cuprinde fotografiile realizate de tinerii participanți, în funcție de județe.

Opiniile colectate în cadrul consultărilor cu tinerii se găsesc aici:

Bacău

Bihor

Botoșani

Buzău

Dâmbovița

Olt

Teleorman

Timiș

Tulcea

 

Rezultatele finale ale proiectului şi urmează a fi transmise autorităţilor locale, regionale şi Ministerului Tineretului şi Sportului. Aceste rezultate vor face parte din raportul naţional pe care România îl va elabora pentru Ciclul 8. Informaţiile astfel prelucrate vor fi postate pe website-urile partenerilor şi/sau pe platformele din social media. 

Proiectul este finanţat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Teleorman, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Olt, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Ilfov.