fbpx

În 5 decembrie celebrăm voluntariatul și oamenii care știu că schimbarea pornește și de la ei. De Ziua Internațională a Voluntarilor punem sub lumina reflectoarelor dedicarea, pasiunea și energia celor care contribuie la o societate mai bună.
 

Cum vom face asta?

Ne dorim să dăm șansa oamenilor și organizațiilor din Timiș, implicate în acțiuni de voluntariat, să dea mai departe din experiențele lor și, mai mult de atât, să le fie recunoscută și recompensată implicarea.
Astfel, ne propunem să premiem acei schimbă-lume care merită să fie numiți drept: 

  • Cel mai activ voluntar în cadrul unui proiect de sau pentru tineret, 
  • Cel mai activ voluntar în cadrul unui proiect cultural, 
  • Cel mai activ coordonator de voluntari într-un proiect de sau pentru tineret, 
  • Cel mai activ coordonator de voluntari în cadrul unui proiect cultural, 
  • Cel mai activ voluntar în domeniul umanitar,
  • Cel mai activ promotor al voluntariatului. 

 

Cum ajungem la ei? Cu ajutorul tău! Dacă știi o persoană căreia i s-ar potrivi unul dintre titlurile de mai sus, recomand-o! Așteptăm, astfel, recomandări scrise din partea organizațiilor sau instituțiilor care au lucrat sau lucrează împreună cu astfel de oameni, criteriile de luat în calcul fiind: 

  • În cazul titlurilor de cei mai activi voluntari, vom ține cont în selecție de numărul total de ore de implicare, set de competențe deținute și impactul asupra proiectului, al comunității și/sau al organizației.  
  • Pentru oferirea titlului de cei mai activi coordonatori de voluntari vom lua în considerare numărul de voluntari gestionați, competențele deținute, metodele folosite în gestionarea voluntarilor și impactul asupra proiectului, al comunității și/sau al organizației.  
  • În ceea ce privește cel mai activ promotor al voluntariatului, vrem să știm care sunt metodele de promovare a voluntariatului, rezultatele obținute, precum și impactul asupra comunității și/sau al organizației. 

 

Ne-ar plăcea ca în recomandările scrise să regăsim aceste elemente, astfel încât să putem realiza corect procesul de selecție. Așteptăm recomandările alături de 3 fotografii reprezentative pe adresa programe@fitt.ro, până la data de 30 noiembrie, subiectul mailului conținând titlul pentru care se recomandă persoana.
 

Evenimentul va pune în centrul atenției și proiectele de voluntariat implementate în județ în ultimii doi ani. Vom oferi scena pentru o sesiune de prezentări de tip pitch ale proiectelor care merită să fie cunoscute și premiate. Așadar, invităm organizațiile și instituțiile care au derulat proiecte de voluntariat (implementate prin implicarea de voluntari) să se înscrie în provocarea Pitch your project, care le va oferi 5 minute și libertate în realizarea unei prezentări a proiectului care să convingă participanții la eveniment că merită să fie în Top 3 proiecte de voluntariat!  

Vrem să aflăm care au fost activitățile proiectului, impactul asupra comunității căreia i-a fost dedicat și, în același timp, care sunt competențele dezvoltate de voluntarii implicați. Pentru înscrierea în vederea susținerii prezentării este necesară completarea acestui scurt formular, până la data de 30 noiembrie: https://forms.office.com/e/FyuafUBvpE  

Da, voluntariatul este neremunerat și de neprețuit, dar știm că recunoașterea și recompensele sunt elemente-cheie în activitatea de voluntariat. Așadar, pe lângă titlurile oferite în cadrul evenimentului, vom oferi și o serie de premii, după cum urmează: premii în valoare de 1000 RON pentru titlurile de cel mai activ voluntar, coordonator de voluntari și promotor al voluntariatului (pe fiecare categorie menționată mai sus), respectiv premii în obiecte în valoare de câte 600 RON pentru Top 3 proiecte de voluntariat. 

Vom continua seara cu un târg al organizațiilor și networking, acolo unde fiecare organizație va avea un stand de prezentare și spațiu pentru a interacționa cu ceilalți participanți și la finalul căruia ne vom bucura de un concert.  

 ATENȚIE: Acesta nu este doar un eveniment; este o mișcare, o celebrare a celor care reușesc să genereze schimbare! 

Acțiune finanțată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.