fbpx

Certificatul de Calitate pentru Centre de Tineret al Consiliului Europei pentru Casa Tineretului din Timișoara a fost prelungit pentru o perioadă de încă 5 ani, de la 1 ianuarie 2024!

În data de 23 octombrie 2023 a avut loc cea de-a 71-a întâlnire a Comitetului European de Coordonare pentru Tineret al Consiliului Europei, care reunește reprezentanții ministerelor sau organismelor responsabile de domeniul tineretului din cele 48 de state semnatare ale Convenției Culturale Europene, întâlnire în cadrul căreia  s-a decis ca locul Casei Tineretului din Timișoara să fie în continuare printre cele doar 14 astfel de centre din țările Consiliului Europei. 

Totul a început în 11-12 noiembrie 2015, când, la Casa Tineretului din Timișoara a avut loc prima vizită de evaluare din partea echipei de experți din partea Consiliului Europei, pentru a aprecia îndeplinirea standardelor de calitate pentru centre de tineret. În urma rezultatelor acesteia, în martie 2016, Comitetul European de Coordonare pentru Tineret ne-a acordat Certificatul de Calitate pentru Centre de Tineret al Consiliului Europei, pentru o perioadă de 3 ani.

Apoi, în urma unei alte evaluări de măsurare a progresului, în 15 octombrie 2018, Comitetul European de Coordonare pentru Tineret al Consiliului Europei a decis să prelungească Certificatul de Calitate pentru Centre de Tineret al Consiliului Europei pentru Casa Tineretului din Timișoara, pentru perioada 2019-2023.

Concluziile echipei care a evaluat progresul nostru din ultimii 5 ani, cu ocazia vizitei de lucru din luna august 2023, au subliniat faptul că “FITT a trecut prin schimbări importante și echipa de experți a fost încântată să vadă o nouă generație de tineri lideri plini de viață implementând un program ambițios de activități pentru tineret. Oferă un program cultural divers pentru participanții tineri locali și furnizează oportunități de calitate pentru tinerii artiști, în timp ce gestionează o clădire mare și complexă. Cel mai notabil, FITT a devenit activ în dezvoltarea politicilor locale și naționale pentru tineret și centrul a dezvoltat relații instituționale strategice semnificative la nivel european și internațional cu Consiliul Europei, Uniunea Europeană și UNICEF. Activitatea FITT a fost deosebit de impresionantă prin sprijinirea desfășurării orelor de curs pentru 120 de copii refugiați ucraineni.”

Suntem mândri și bucuroși că activitatea noastră este apreciată și recunoscută, asumându-ne în continuare, angajamentul în dezvoltarea ecosistemului de tineret. 

Vă mulțumim tuturor celor care ați sprijinit și crezut, de-a lungul acestor ani, în #magiaFITT!