fbpx

FITT este partener în proiectul Power Youth Up. Proiectul își propune să creeze parteneriate pentru creativitate în domeniul tineretului pentru a eficientiza creativitatea și cetățenia europeană activă (AEC), începând de la nivel comunitar. În cadrul proiectului se consolidează rolul muncii pentru tineret în construcția Europei folosind metodologii axate pe dezvoltarea tinerilor prin creativitate și gamification. Proiectul contribuie la dezvoltarea gândirii critice legate de dreptul tinerilor, iar aceștia au oportunitatea de a-și exprima opinia asupra problemelor care îi privesc în mod liber. 

Proiectul se concentrează pe crearea de metode care încurajează creativitatea, experimentarea și participarea activă la nivel local, atât online, cât și la fața locului. Acesta include evaluări ale nevoilor și practicilor acceptabile, utilizarea facilitării digitale și crearea de metode pentru a dezvolta creativitatea și simțul critic al tinerilor. 

Totodată, proiectul va include o strategie comună cu autoritățile locale pentru a eficientiza spațiile comunitare, angrenând și conectând tinerii prin metodele de lucru cu tinerii și activități de tineret.

Se crează medii de sporire a creativității, rezilienței și participării tinerilor, echipându-i cu instrumente și competențe pentru a veni cu soluții inovatoare și creative în ceea ce privește riscuri fără precedent și schimbări ale societății. Se dorește dezvoltarea expresivității și creativității tinerilor și lupta împotriva fricii de eșec; încurajarea creativității și experimentarea activă. 

În același timp, Power youth up împuternicește lucrătorii de tineret, liderii și organizațiile pentru a implica mai bine tinerii folosind instrumente și platforme digitale. 

power youth up

Proiectul este construit pe baza proiectului «LINHA – Participação Juvenil em Comunidade Locais», care a avut ca scop să facă ca vocea tinerilor să aibă spațiu pentru a fi auzită, prin inițiative pentru dezvoltarea competențelor, conștientizarea și consultarea acestora. Proiectul se concentrează pe dezvoltarea metodologiilor, competențelor și resurselor pedagogice pentru a împuternici centrele comunitare și ONG-urile în criza post-COVID-19 să planifice și să implementeze noi strategii care pot face față unor crize similare și distanțări sociale folosind dimensiuni on-site și online. 

Power youth up propune implementarea Strategiei Europene pentru Tineret în centrele comunitare pentru a le face mai atractive pentru tineri, promovând locuri sigure pentru experimentare, exprimare personală și dezvoltarea creativității și stimularea gândirii critice. Prin urmare, proiectul este compatibil cu prioritățile de promovare a angrenării și împuternicirii tinerilor, de promovare a calității, inovațiilor și recunoașterii activității pentru tineret.