fbpx

Master your skills este un proiect pregătit de lucrătorii de tineret ai FITT pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani. Fiind împărțit în 4 module, a câte două ateliere fiecare, proiectul nostru își propune dezvoltarea activităților de comunicare, leadership, inteligență emoțională și gândire critică a participanților.

Dacă v-am făcut curioși, vă invităm să completați formularul de la finalul articolului. Sperăm să ne întâlnim în număr cât mai mare și să avem o experiență plăcută, învățând lucruri despre noi înșine și perfecționându-ne abilitățile mai sus menționate.

Eveniment Facebook

Modul Inteligență Intrapersonală – Master your inner-self

 

Întâlnim prea des sintagmele de ”self-care”, ”self-love” sau ”self-acceptance”, dar oare știm cu adevărat ce presupun acestea?

Luna aceasta, lucrătorii noștri de tineret au pregătit pentru voi un modul de inteligență intrapersonalp alcătuit din două ateliere: Autocunoaștere (20 aprilie, ora 16:00) și Construirea stimei de sine (26 aprilie, ora 16:00).

În acest modul vom avea sesiuni de reflexie asupra sinelui, exerciții pentru cunoașterea și aprofundarea valorilor personale și importanța stimei de sine.

Dacă v-am stârnit interesul, așteptăm să vă înscrieți în cadrul acestui modul și să pornim împreună într-o călătorie la sfârșitul căreia vom ști mai multe despre noi, despre mecanismele minții noastre și despre cum să ne raportăm la acestea.

 

Modul de Inteligență Interpersonală – Master your time and communication

Un bun lucrător de tineret spunea cândva: ”Comunicarea este cheia succesului!”

Cu siguranță ai auzit această zicală, mai ales în contextul echipelor, dar te-ai gândit cumva ce stă în spatele unei bune comunicări?

Cu siguranță că o pregătire bună te poate ajuta într-o comunicare mai eficientă cu ceilalți, dar secretul ce stă la bază este mult mai mare!

Ca un mic spoiler, pot să spun că o echipă bună și o oraganizare eficientă te vor ajuta să-ți crești inteligența interpersonală. Însă pentru a afla și restul secretelor ce te vor duce către succes, te așteptăm pe 22 și 28 aprilie, de la ora 16:00, alături de lucrătorii de tineret ai Fundației Județene pentru Tineret Timiș!

Atelierul este pregătit pe două sesiuni, ca să te pregătești atât pentru partea de comunicare, cât și pentru cea de organizare. Aceste ateliere sunt desfășurate pe platforma Zoom, așa că, tot ce trebuie să pregătești sunt pijamalele și buna dispoziție!

 

Modul de inteligență logică – Master your mind

Întotdeauna este vorba despre detalii, există anumite aptitudini pe care ar trebui să le cunoști și să le perfecționezi pentru a-ți asigura succesul.

Este puțin înfricoșător să te gândesți la viitor, la deciziile importante și gestionarea situațiilor limită pe care o să le întâmpini în viața ta profesională sau personală.

Putem să îți facem viața mai ușoară prin acest modul? Nu cred.

Putem să te facem un maestru al gândirii și al vieții tale prin acest modul? Nici pe departe.

Ce putem face este să îți oferim o perspectivă nouă despre cum să îți dezvolți gândirea critică pentru a rezolva problemele mai eficient, să discutăm despre importanța brainstorming-ului pentru a depăși orice obstacol și să facem primii pași împreună despre cum să ajungi să cucerești încăperea cu discursul tău.

Dacă vrei să te remarci, cu siguranță este nevoie să îți faci ideile auzite, pentru asta ai nevoie să stăpânești oratoria și să înveți să îți prezinți planul de acțiune. 

Oamenii nu îți oferă atenția lor, dacă nu reprezinți un interes pentru ei, învață să le arăți oamenilor potențialul tău.

Modul de Leadership – Master your leadership

Tot auzim că sunt căutate aptitudini de leadership, dar ce înseamnă cu adevărat să fii un lider bun? Care este diferența între un lider și un șef?

Fiecare dintre noi, poate, își dorește să ocupe poziții de conducere, dar cum poți să coordonezi o echipă și să faci față conflictelor ce apar?

Contrar tuturor așteptărilor, oricine poate să își dezvolte abilitățile de lider și poate să își descopere potențialul. E nevoie numai să faci un pas în față și să preiei inițiativa.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre potențialul tău, despre inteligența socială și managementul conflictual în cadrul echipei, te provocăm să îți faci curaj să aplici la acest modul.

Formular de înscriere