fbpx

În data de 2 mai, de Ziua Națională a Tineretului, ne revedem cu drag în locul în care luni bune ne-am manifestat liber – artistic și cultural. ?

Începând cu ora 18:00, În Spatele Casei, tineri la trup și suflet sau doar în simțire, punem de un manifest pentru noi. Se vor reflecta, prin teatru, muzică sau simple povești, frumusețea și puterea de schimbare de care încă ne bucurăm.

Seara debutează cu expoziția din Galeria de artă, continuă cu piesa „Avioane de hârtie”, pusă în scenă de The Hooleelogans în studioul de teatru și se încheie în grădina de vară, cu concertul Sonatic, A L L O V E R și Grave for Sale.

?Intrarea este liberă.

______________________________________
Grave for Sale nu este doar o trupă care atinge esența sound-ului surf rock, ci aceasta îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant, într-un simț psihedelic, impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită aruncată la gunoi, cu sunete de trompetă și ritmuri de tobe extrase din trip hop, wave, ajungând chiar până la down tempo doom, pe lângă elemente consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound de chitară scăldat în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta. Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsura în care vocalul le completează și potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile sunt produse DIY de membrii trupei și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi. De asemenea, mulți au spus că muzica GFS ar fi potrivită ca soundtrack pentru un film de Tarantino.
Membrii formaţiei sunt:
Chitară: Adi „Dr. Ribes” Ulmeanu
Bass: Bruno Mark Huțiu
Tobe: Tibi „Le Rigide” Mijea

______________________________________
A L L O V E R, trupă rock din Timișoara, cu experiență de zece ani, are la activ numeroase concerte în România, Ungaria și Serbia, precum şi participări la festivaluri importante din ţară (Revolution Festival, Plai Festival, Street Delivery, La Dâmburi, samd.)
Pe 14 februarie 2019, trupa a lansat piesa “Doar cu tine eu sunt eu”. Această piesă este prima compoziţie ALL Friends Band, precum şi ultima înregistrare oficială sub acest nume, schimbat recent în A L L O V E R.
În prezent, “ALLOVER” lucrează la albumul de debut şi pregătește o serie de concerte şi participări la festivaluri din primăvara şi vara acestui an.
Membrii trupei sunt, în prezent: Cătălina Ciortea (chitară bass, backing vocals), Luca Dragu (lead vocals, chitară), David Mihai Popa aka DMP (baterie), Bogdan Potra (clape) şi Adam Suma (chitară).

______________________________________
După o pauză de aproape 2 ani, va urca pe scena noastră Sonatic. Proiect muzical cu bazele în Timişoara, a pornit la drum în 2006 ca un proiect strict acustic. Colaborarea dintre oameni foarte diferiți între ei din punct de vedere al personalității,
dar cu un punct comun, respectiv “plăcerea de a explora lumea prin muzică”, a condus la sound-ul actual al trupei.
În noiembrie 2014, Sonatic a lansat albumul de debut – “Sunt”, un material care a fost desemnat Best Romanian Rock Album 2014, în cadrul Maximum Rock Awards 2014.
În aprilie 2016, formaţia Sonatic lansează albumul cu numărul doi – “Iluzii”, împreuna cu single-ul Păpușa.
Membrii formaţiei:
Bogdan​ ​Racz​​ ​-​ ​voce,​ ​chitară​ ​acustică
Mihai​ ​Berdeiu​​ ​-​ ​chitară​ ​electrică
Radu​ ​Racz​​ ​-​ ​chitară​ ​bas
Sorin​ ​Ghiniţă​​ ​-​ ​tobe

______________________________________
Încă din 1997, The Hooleelogans aduce împreună oameni diferiți, cu o pasiune comună: teatrul. Au trecut de stadiul de trupă și au devenit o familie, în care prețuiesc respectul și dedicarea. Muncesc din greu pentru a-și atinge scopurile, dar se și distrează și, mai presus de toate, spun ei, fac totul cu plăcere.
Piesa “Avioane de hârtie” de Elise Wilk este o dureroasă introducere în lumea ascunsă a adolescenților. În această lume în care sentimentele sunt falsificate, Miki, un băiat de 16 ani, încearcă să scape de judecata celorlalți și se refugiază în propria imaginație, doar ca să amâne sfârșitul brutal și inevitabil. Spectacolul aduce în discuție probleme cu care se confruntă tinerii, urmărindu-le destinele, fricile, speranțele și visele.
Distribuție:
– Clara Roman (15ani, elev) – Lena
– Stefan Creanga (15 ani, elev) -Alex
– Filip Restea (15 ani, elev) -Miki
– Oana Gherman (15 ani, elev) -Laura
– Iunia Bulzan (16 ani, elev) – Andra
– Adrian Stancu (18 ani, elev) -Bobo
Regia: Constantin Rădoacă