FITTu’ printre cei care se implică!
În contextul pandemiei, FITT vine în întâmpinarea comunității și răspunde activ la nevoile membrilor acesteia. Tinerii o dovedesc și acum: dorința de a face bine ne definește și noi suntem generația schimbă-lume care, în această perioadă de criză, nu lasă comunitatea de izbeliște, ci contribuie acolo unde este nevoie!
Și nu o facem de dragul laudelor, căci potențialul timp dedicat promovării a ceea ce facem, noi tot acolo îl redirecționăm, acțiunilor umanitare. Activitatea noastră este dedicată, în această perioadă de criză, care solicită mai mult decât simpla intenție de a ajuta, în totalitate zonei umanitare, zona care nu generează diferențierea – între binele individual sau comun, ci, dimpotrivă, ne regăsește ca pe un întreg.
Astfel, la nivel local,
- Sprijinim direct serviciul de suport al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, completând efectivul de personal necesar pentru preluarea apelurilor Telefonului de urgență 0356 981, prin activitatea angajaților FITT;
- Coordonăm activitatea de distribuire de afișe cu conținut informativ destinat persoanelor care necesită sprijin, a mai mult de 20 de voluntari. Au fost distribuite până acum 1000 de afișe, centralizarea zonelor acoperite putând fi urmărită AICI. Apelul pentru voluntari încă este deschis, astfel că toți cei care doresc să contribuie la procesul de informare sunt bineveniți.
- Găzduim, în spațiul de cazare parte a infrastructurii FITT, cadre medicale ale unităților spitalicești din Timișoara. Totodată, cei 8 voluntari internaționali găzduiți de FITT, sunt nerăbdători și dornici să ajute, prin pregătirea de meniuri pentru cadrele medicale cazate în incinta Casei Tineretului;
- Sprijinim Fundația „Laurențiu Ciucur” – promotoare a binelui oferit de cei care sunt în nevoie – (care a decis amânarea evenimentului Telemaratonul Speranței, ajuns la a 27-a ediție și găzduit de Casa Tineretului), în inițiativa de a ajuta Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Astfel, Fundația „Laurențiu Ciucur” a alocat numărul său de donații – 8841, unde și voi puteți dona 2 euro. Puteți urmări evoluția AICI.
La nivel județean, ne-am alăturat grupului Vă ajutăm din Timișoara, inițiat în colaborare cu Vă ajutăm din Cluj! de către Federația Inițiativa Timișoara și Look Inside. Grupul s-a extins și funcționează pentru a sprijini membrii comunității timișene, cu accent pe persoanele vârstnice sau care au alte afecțiuni medicale și prezintă un grad ridicat de risc în cazul unei posibile contaminări cu Covid-19, persoanele cu dizabilități, părinții singuri care au copii mici și persoanele aflate în izolare la domiciliu. Platforma reunește atât voluntarii, cât și persoanele care necesită ajutor. Detalii AICI.
La nivel național, ProVobis și FITT au creat și au transmis către Secretariatul General al Guvernului o propunere de procedură de lucru cu voluntarii implicați în activități umanitare pe perioada crizei, documentație care a fost transmisă Ministerului Afacerilor Interne, din partea căruia sunt așteptate indicații cu privire la eficientizarea și coordonarea activităților de voluntariat la nivel național. Puteți citi propunerea AICI.
Suntem recunoscători organizațiilor membre FITT și tinerilor membri ai acestora, care susțin și contribuie la dezvoltarea acestor inițiative și demersuri umanitare, unii dintre aceștia chiar și de acasă!
Acum că v-am povestit un pic din cum ajutăm noi, fiți și voi cei care se implică și alăturați-vă acțiunilor de suport umanitar!
Later edit: De Ziua Mondială a Sănătății, echipa de voluntari internaţionali FITT au preparat nişte fursecuri delicioase, ??? care, acompaniate de felicitări de apreciere și încurajare, create de Timișoara Young Artists au ajuns la Spitalul Municipal din Timișoara!
Haideți să revedem cum a fost și la Marea Adunare Folk (organizată de SZalt, Streamit Live, FITT Timisoara). Evenimentul a avut o notă caritabilă, dorind să ajutăm cu alimente și produse de igienă persoanele fără adăpost din Timișoara. Voluntarii au facut cumpărăturile pentru persoanele fără adăpost.