fbpx

Ţi-ai dori să schimbi ceva legat de mediu? Ai impresia că acţiunile tale sunt prea mici şi doreşti să le aduci la un nivel mai înalt? Visezi să mobilizezi întregi comunităţi pentru mediu?

YOUROTRIP este un proiect european implementat în contextul programului de finanţare Erasmus+, care încurajează participarea tinerilor la procedurile democratice de luare a deciziilor prin discuţii în ceea ce priveşte domeniul climatic.  

Pentru a le oferi tinerilor o voce în abordarea schimbărilor climatice, scopul final al proiectului este ca tineri din 8 ţări să formeze consilii de tineret. Consiliile locale vor colabora şi vor fi susţinute de stakeholderi și de comunitatea locală pentru a putea dezvolta iniţiative în domeniul acţiunii climatice. Prin YOUROTRIP, tinerii vor avea un impact pozitiv, oferind pentru Europa un viitor mai durabil! 

Proiectul YOURTRIP cuprinde următoarele etape: 

 • Instruirea lucrătorilor de tineret cu privire la sprijinirea tinerilor 
 • Mobilități internaționale cu tineri participanți din 8 țări 
 • Crearea a 8 consilii pentru tineri pe durata proiectului 

Care va fi rolul consiliilor de tineri?

 • Formularea de inițiative și politici pentru mediu    
 • Transmiterea politicilor la toate nivelurile: local, regional, național și european   
 • Crearea unei rețele internaționale de tineri care le vor prezenta recomandările lor de politici instituțiilor europene din Bruxelles   

Consiliile locale de tineret sunt menite să transfere vocea tinerilor, prin formularea de recomandări politice adresate factorilor de decizie de la nivel local, regional, național și european, pentru a muta Europa într-un viitor mai durabil și, astfel, pentru a avea un impact pozitiv asupra schimbărilor climatice. 

VREAU SĂ FAC PARTE DIN CONSILIU

 

Proiectul YOUROTRIP este implementat în Grecia, Franța, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Danemarca, România și Austria de către 9 parteneri: 

 • IASIS – oferă asistență de 15 ani persoanelor cu probleme de sănătate mintală, solicitanților de azil și minorilor neînsoțiți, persoanelor fără adăpost, femeilor, copiilor și tinerilor, precum și profesioniștilor din sectorul umanitar și educațional. Este situată în Atena, Grecia, și are rolul de inițiator al proiectului
 • ActionAid Hellas (AAH) – este o filială a ActionAid International. ActionAid Hellas promovează cetățenia activă în rândul tinerilor prin activități educaționale și de mobilizare socială și încurajează tinerii vulnerabili să ia măsuri prin intermediul centrului său comunitar din Grecia. 
 • Coopérative d’Initiatives Jeunes (CIJ) – este o cooperativă de interes public înființată în Corsica, Franța, și care ajută tinerii dezavantajați să preia controlul asupra propriului destin prin dezvoltarea unui puternic sentiment de inițiativă
 • SOLIDARIDAD SIN FRONTERAS NGOD (SSF) – este un ONG din Spania compus din profesioniști din mai multe domenii. Ca membru al Consiliului Tineretului din Madrid, colaborează cu autoritățile publice și centrele educaționale pentru a promova participarea activă a tinerilor la viața democratică
 • Association for the Education and Valorisation of Aveiro Region (AEVA) – este o organizație non-profit din Portugalia care răspunde la nevoile întreprinderilor locale privind lipsa competențelor persoanelor din câmpul muncii.  AEVA-EPA are 6 unități în regiunea Aveiro, situate în zonele urbane, rurale, de coastă și în zonele de tranziție industrială și oferă mai multe calificări.  În prezent, implementează 46 de cursuri cu o cale cuprinsă între 2 și 3 ani
 • SAFE Regeneration – a început viața ca mic colectiv de arte creative la sfârșitul anilor ’90, care a devenit un centru comunitar cheie în comunitatea South Sefton din Marea Britanie, sprijinind mii de rezidenți locali și ajutând sute de întreprinderi mici, întreprinderi sociale, organizații creative și sociale să înceapă și să crească. SAFE îi ajută pe tineri să dezvolte proiecte creative care să contribuie la regenerarea socială.
 • ActionAid Denmark – Ca parte a ActionAid International, AADK lucrează pentru a uni oamenii în lupta împotriva nedreptății sociale, excluziunii, sărăciei și inegalităților. AADK îmbunătățește oportunitățile tinerilor de a atinge o dezvoltare justă și durabilă, rezolvând problemele adânc înrădăcinate care duc la sărăcie și inegalități, inclusiv la schimbările climatice.
 • Timis County Youth Foundation (FITT) – este o organizație umbrelă pentru ONG-uri de tineret din partea de vest a României. Cu peste 30 de membri ai ONG-urilor de tineret și 30 de ani, FITT este cel mai important și mai vechi ONG de tineret din această parte a țării. FITT se concentrează pe participarea tinerilor la elaborarea politicilor locale și naționale pentru tineret
 • Südwind – lucrează de 40 de ani în educația pentru dezvoltare și sensibilizare. Se adresează actorilor locali din toată Austria. Südwind este angajată în prezent în proiecte Erasmus +, precum și în numeroase alte proiecte și inițiative. Südwind lucrează la auto-abilitarea și participarea politică a tinerilor defavorizați și la educația cetățenească globală. 

MĂ ÎNSCRIU ÎN CONSILIU