fbpx

Uniunea Europeană ajunge direct la firul ierbii! Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) a devenit, începând cu luna mai a anului curent, unul dintre cele peste 420 de centre Europe Direct din întreaga UE.

Având mandate pe o perioadă de 4 ani, Centrele Europe Direct sunt administrate de Comisia Europeană și joacă un rol esențial în informarea constantă a populației cu privire la politicile și valorile Uniunii Europene, reprezentând o punte de legătură între instituțiile UE și cetățeni.

Noua rețea de centre Europe Direct va fi responsabilă de interacțiunea cu cetățenii pentru chestiuni legate de starea și viitorul Uniunii Europene, explicând totodată modul în care Europa combate pandemia de COVID-19, stimulând redresarea economică prin intermediul programului NextGenerationEU, promovând cetățenia europeană activă în școli și abordând tranziția verde și cea digitală.

Prin intermediul acestor activități de informare și implicare, centrele își vor aduce contribuția la sfera publică europeană și vor spori gradul de conștientizare cu privire la UE și la prioritățile, oportunitățile și provocările sale.

Întrucât noua generație de centre aduce schimbări benefice dezvoltării legăturii cu cetățenii, începerea noului mandat este marcată și prin schimbarea identității vizuale a proiectului și a centrelor.

„Centrul EUROPE DIRECT reprezintă principalul mecanism prin care Uniunea Europeană ajunge în contact direct cu cetățenii. Ne propunem ca în următorii 4 ani să aducem Europa mai aproape de timișoreni și în același timp să facem vocea acestora auzită la nivelul Uniunii Europene. Zilnic suntem la dispoziția instituțiilor publice, ONG-urilor, societăților comerciale și în special a cetățenilor care vor să se informeze cu privire la oportunitățile pe care le au la dispoziție, dar și cu privire la inițiativele europene care îi vizează în mod direct. Centrul EUROPE DIRECT Timișoara întregește portofoliul activităților și serviciilor pe care FITT le oferă cetățenilor, dar în special tinerilor din județul Timiș.” – Mihai Vilcea, președinte FITT

Centrul Europe Direct coordonat de FITT se poate vizita la Casa Tineretului, etajul 1. Pentru mai multe informații: europedirect@fitt.ro / 0371 000 378