fbpx

Timișoara se face bine împreună, cu tineri implicați! 

Pandemia te-a prins în Timișoara și vrei să îți ajuți comunitatea FITT vine la tine cu o oportunitate de voluntariat în perioada de criză!

Căutăm tineri săritori și cu dorință de implicare, pentru a forma o echipă operativă de 26 de voluntari, care să fie sprijin al comunității timișorene, în cadrul proiectului Youth Centers UP II Proiect finanțat în cadrul Corpului European de Solidaritate, își concentrează resursele pentru ajutorarea comunității în lupta cu epidemia, reunind voluntari care se vor implica în activitățile descrise mai jos. Precizăm că la activitățile enumerate mai jos se mai pot adăuga altele, în funcție de evoluția epidemiei și a contextului local, în special pentru sprijinirea autorităților, dacă va fi cazul sau se va solicita. Astfel, activitățile inițiale sunt:  

  • Asigurarea suportului pentru pPreluare de apeluri telefonice în cadrul serviciului de suport al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, completând efectivul de personal necesar pentru preluarea apelurilor telefonice ale persoanelor cu vârste peste 65 de ani; 
  • Livrare de produse alimentare sau farmaceutice sau a meniurilor zilnice asigurate de autorități, vârstnicilor, persoanelor cu afecțiuni medicale ce prezintă risc în infectarea cu COVID-19, persoanelor cu dizabilități, părinți singuri cu copii mici, persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau cadru instituționalizat, crescând capacitatea inițiativei Vă ajutăm din Timișoara; 
  • Distribuire de materiale informative (afișe) și promovarea inițiativelor care vin în sprijinul persoanelor anterior menționate;
  • Creșterea capacității capaciății inițiativei Vă ajutăm din Timișoara (www.ajutamdintimisoara.ro); 
  • Realizarea de campanii pentru strângerea de fonduri care să fie direcționate către cazurile sociale din Timișoara;
  • Orice altă situație care poate apărea pe parcursul situației de urgență (activități desfășurate împreună cu autorități locale/regionale/naționale.

Siguranța voluntarilor este vitală, astfel că activitatea acestora se va realiza în conformitate cu Protocolul de siguranță dezvoltat care va fi aplicat în cadrul proiectului, iar tinerii implicații vor beneficia de echipamente de protecție (combinezoane, măști, viziere și mănuși). Totodată, voluntarii vor participa la un instructaj privind activitatea, normele de protecție și decontaminare. 

Finanțarea proiectului implică, de asemenea, suport oferit voluntarilor, constând în:  

  • 5 euro / zi reprezentând bani de mâncare  
  • 3 euro / zi reprezentând bani de buzunar.  

De asemenea, voluntarii care se vor implica în livrarea de produse, vor beneficia de decontarea combustibilului. Pentru mai multe detalii, te invităm să parcurgi infopackul, iar dacă te-ai hotărât să fii și tu voluntar ajută-lume, aplică, completând ACEST FORMULAR.

Infopackul în engleză se poate accesa aici.

Hai să facem bine împreună, din solidaritate pentru umanitate!