fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), structura ce reunește 30 de organizații de tineret din județul Timiș și care deține și administrează singurul Centru de Tineret din România acreditat de Consiliul Europei (și printre cele 14 de pe întregul continent),  organizează o dezbatere cu candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, în data de 21 septembrie 2020, începând cu ora 18:00.

Unul dintre principiile esențiale pentru care FITT militează permanent, prin toate demersurile sale, este participarea activă a tinerilor în viața civică.

Dezbaterea va avea loc în sala de spectacole a Casei Tineretului din Timișoara (str. Arieș nr. 19), într-un centru de tineret certificat de Consiliul Europei, cu numărul de participanți permis de legislația în vigoare și va fi transmisă online pe pagina de Facebook a FITT.

Invitația de a participa la această dezbatere a fost adresată tuturor candidaților înscriși în competiția pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, aceasta fiind acceptată de următorii candidați:
☑️ dl. Titu BOJIN (ALDE)
☑️ dl. Cristian Tiberiu BRÂNCOVAN (independent)
☑️ dl. Călin Ionel DOBRA (Alianța PSD-PPU)
☑️ dl. Ioan ROMOȘAN (Partidul Verde)
☑️ dl. Cornel Mircea SĂMĂRTINEAN (PMP)

Dezbaterea își propune să se axeze pe domeniile prevăzute în Strategia pentru tineret a județului Timiș pentru perioada 2017-2021, adoptată prin hotărârea Consiliului Județean Timiș nr.311 din data de 19 decembrie 2017, a cărei implementare va trebui continuată după alegerile locale din data de 27 septembrie, și care ar trebui completată pe parcursul mandatului 2020-2024 cu un nou document programatic, pentru perioada următoare.

Strategia pentru tineret a județului Timiș pentru perioada 2017-2021 se concentrează pe opt domenii distincte: educație, muncă, incluziune socială, sănătate & mediu, voluntariat, participare, cultură și recreere. Având în vedere contextul în care ne aflăm, propunem completarea acestei liste de domenii cu cel al procesului de digitalizare. Toate aceste domenii vor fi abordate exclusiv din perspectiva politicilor pentru tineret.

Astfel, structura propusă a dezbaterii este următoarea:

  • Prezentarea introductivă a candidaților – fiecare candidat va avea două minute pentru a se prezenta în fața tinerilor.
  • Prezentarea viziunii candidaților asupra domeniilor propuse – pentru fiecare domeniu candidații vor avea câte două minute pentru a prezenta prioritatea sa pentru domeniile propuse, adresată tinerilor, domeniile fiind grupate în șase calupuri, astfel: educație și muncă; incluziune socială; sănătate și mediu; voluntariat; participare și digitalizare; cultură & recreere.
  • După fiecare 3 calupuri de domenii, fiecare candidat va avea posibilitatea de a adresa, în 30 de secunde, o întrebare unuia dintre contracandidații prezenți, care va avea un minut să răspundă.
  • În funcție de răspunsurile oferite, ne rezervăm dreptul la două întrebări – FITT va propune două întrebări (comune pentru toți candidații), la care aceștia vor avea câte un minut pentru a răspunde.
  • Întrebările tinerilor – sesiunea finală a dezbaterii presupune preluarea întrebărilor tinerilor prezenți în sală sau care urmăresc dezbaterea online și răspunsurile candidaților la acestea.

Pentru o bună organizare a evenimentului, în vederea participării la dezbatere, vă rugăm să completați acest formular .

Totodată, vă rugăm să anunțați în cazul în care nu mai puteți participa, pentru ca locul eliberat să poată fi ocupat de o altă persoană care își dorește să participe.