fbpx

 „Prin acest program ne propunem să dezvoltăm noi audiențe pentru domeniul dansului contemporan și să punem bazele accesibilizării unei oferte culturale constante pentru publicul consumator de spectacole de dans contemporan și evenimente corelate cu acesta, precum filme de dans, ateliere etc.” – Unfold Motion

 

Programul cultural  „DansNomad” are în componență:

  • „Nomad for YOUth” (octombrie-noiembrie): o stagiune de dans contemporan care va avea loc la Timișoara, la Casa Tineretului, și care însumează 7 spectacole de dans contemporan semnate de coregrafi din București și Budapesta, dar și 3 spectacole din repertoriul companiei Unfold Motion. Prin acest demers se urmărește dezvoltarea unei stagiuni de dans prezente constant în peisajul cultural țimișorean. De asemenea, din proiect fac parte o serie de ateliere de dans contemporan dedicate unui grup social vulnerabil.
  • „NOMADdanceFilms” (20 și 27 noiembrie): organizatorii propun publicului cinefil din Timișoara o arie a filmului de artă mai puțin cunoscută în România – filmul de dans. Spectatorii sunt așteptați la două proiecții de filme de dans – una națională, curatoriată de Camelia Neagoe (președinte al Asociației Delazero), cealaltă – internațională, curatoriată de Melissa Ramos (Dance Cinema Organisation-Australia). Proiecțiile vor fi urmate de o prezentare introductivă în limbajul filmului de dans. Prin intermediul acestor două evenimente, membrii Unfold Motion își doresc să identifice în oraș un public consumator al acestui gen cinematografic.
  • „DansNomad Lugoj” (6 noiembrie):  prin prezentarea unui spectacol al Asociației Unfold Motion în orașul Lugoj se urmărește facilitarea accesului publicului din Lugoj la vizionarea unui spectacol de dans, atât în format online, cât și fizic.

Spectacolul prezentat pe data de 6 noiembrie este intitulat „Connecting Pleasures” și este o producție de dans contemporan a companiei Unfold Motion, realizată în 2020 (prin co-finanțare AFCN).

Concept și coregrafie: Lavinia Urcan și Beatrice Tudor

Cu: Oana Antonovici, Raul Lăzărescu, Alexandru Pîntea, Beatrice Tudor

Video: Cristian Văduva

Muzica: Ovidiu Zimcea

Costume: Maria Dombrov

Durata: 50 minute

„Connecting Pleasures a pornit ca o cercetare subiectivă asupra plăcerii – așa cum este percepută în mod individual de fiecare. Intervievând diferiți oameni, am colectat idei cu care am jonglat pe parcursul procesului de lucru, lăsând mai degrabă corpurile să preia și să prelucreze informația. Spectacolul este un punct de vedere personal al performerilor și trebuie asimilat ca atare.” – Unfold Motion

Accesul fizic la spectacol este gratuit, în limita a 20 de locuri disponibile (cu prezentarea obligatorie a certificatului verde).

LOCAȚIA pentru desfășurarea evenimentului este: CENTRUL DE TINERET LUGOJ, str. Bucegi nr. 21.

ORA începerii evenimentului: 18.00

SPECTACOLUL va fi transmis și online, pe paginile de Facebook ale Asociațiilor Unfold Motion și FOA – Fusion of Arts, precum și pe pagina de Facebook FITT Timișoara.

 

Informații și rezervări: unfoldmotion@gmail.com
Spectacolele vor avea loc respectând toate măsurile de siguranță impuse la nivel national pe durata pandemiei de COVID-19. Accesul le este permis doar persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, conform legislației în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie pe durata vizionării spectacolului.

Mai multe informații despre evenimente și desfășurarea acestora găsiți aici: https://www.facebook.com/unfoldmotion/events

unfold motion

Programul cultural este organizat de Asociația Unfold Motion (https://unfoldmotion.com).

Unfold Motion este cel mai important reper local în materie de dans contemporan din Timișoara și zona de vest a țării. Asociația este implicată activ pe scena culturală timișoreană, contribuind prin proiectele inițiate la consolidarea rețelei cultural-artistice a orașului și căutând să ofere experiențe culturale cât mai vaste publicului aflat într-o continuă formare.

Proiectul este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Programul cultural „DansNomad” face parte din Programul Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021.

Parteneri: Institutul Francez, Missio Link International, Dance Cinema Organisation, Asociația Delazero, Contemporary Creative Dreamers, Asociația FOA (Fusion of Arts), SZalt Stream.