fbpx
În contextul în care anul 2018 reprezintă Anul European al Patrimoniului, Comisia Europeană a lansat proiectul #Discover EU 2018!

#Discover EU 2018 oferă tinerilor cu vârsta de 18 ani oportunitatea de a descoperi bogăția culturală a Europei și de a explora obiectivele turistice ce întregresc acest patrimoniu prin acordarea unui permis de călătorie, care să faciliteze participanților libertatea de a călători gratuit, cu trenul, în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Călătoria poate începe oricând în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018, având o durată maximă de 30 de zile. De asemenea, aceasta cuprinde vizitarea a până la 4 țări din UE.

Proiectul #Discover EU este dedicat tuturor celor dornici de aventură, motivați de dorința de a călători prin Europa și de a dobândi, astfel, o experiență multiculturală.

Condițiile de eligibilitate pentru a putea beneficia de acest proiect, selecția urmând a fi făcută de către un juriu al Comisiei Europene, sunt următoarele:

să aibă vârsta de 18 ani la data 1 iulie 2018 (să fie născuți între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000);

să aibă naționalitatea unei țări din Uniunea Europeană.

Se poate aplica individual sau în grupuri de maximum cinci persoane.

Vor fi selectați până la 15.000 de tineri care vor beneficia de permisul de călătorie #Discover EU.

Înscrierile pentru #Discover EU 2018 se fac online, în perioada 12-26 iunie 2018, AICI.

Tinerii care se înscriu trebuie să fie motivați să viziteze cel puțin un sit de patrimoniu cultural european, și, de asemenea, să răspundă la câteva întrebări despre patrimoniul cultural, alegerile pentru Parlamentul European și despre tineret. Mai mult decât atât, aceștia își vor prezenta întreaga experiență #Discover EU 2018 prin intermediul rețelelor de socializare, folosind hashtagurile #DiscoverEU și #Interrail.

Participanții selectați pentru a participa la acest proiect vor fi anuntați la începutul lunii iulie, pe site-ul oficial al proiectului: http://www.youdiscover.eu/.

Mai multe detalii despre proiect, AICI sau pe pagina oficială de Facebook a acestuia.