fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, împreună cu Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, îți oferă posibilitatea de a participa la cursul „Introducere în managementul voluntarilor”, modul ce face parte din cadrul proiectului „Voluntaria – spațiu virtual pentru schimbă-lume”.

Cursul se adresează tuturor tinerilor care își doresc să dobândească cunoștințe despre voluntariat și care activează în cadrul unei fundații de tineret, organizații neguvernamentale de tineret sau studențească. Dacă vreți să explorați procesul din spatele activității voluntarilor, cel care asigură claritatea și eficiența implicării voluntarilor în serviciile sau proiectele fundației voastre, haideți la acest curs, să începem să gustăm împreună voluntariatul bine organizat

Ce veți învăța? Despre voluntariat în general, despre sistemul în 9 pași de management al voluntarilor, despre elementele infrastructurii de voluntariat în România (da, avem și noi 😊 ), dar și despre rolul acestui super-om – Coordonatorul de voluntari.

Mai mult decât atât, la finalul cursului, pentru fiecare organizație prezentă, împreună cu facilitatorii cursului, va realiza un plan de acțiune, astfel încât aceasta să progreseze în ceea ce privește managementul voluntarilor.

Înscrierea în cadrul cursului se face completând următorul formular: https://forms.gle/dk3TDnZCHfzaJefa6

Voluntaria (www.voluntaria.ro) este o platformă online ce aduce în același spațiu virtual atât organizațiile de tineret, cât și tinerii care își doresc să se implice în programe de voluntariat artistic, cultural și nu numai. Platforma este locul în care tinerii pot afla mai multe despre comunitatea din care fac parte, despre activitățile și evenimentele ce se desfășoară. Mai mult decât atât, aceasta este un spațiu de învățare ce oferă resursele necesare (interviuri, articole, instrumente pentru educația non-formală.

Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat  are o experiență de peste 15 ani în livrarea de cursuri de formare și servicii de consultanță în managementul voluntarilor, dezvoltarea programelor de voluntariat, crearea și funcționarea centrelor de voluntariat, precum și în crearea de resurse pentru dezvoltarea capacității organizațiilor și instituțiilor de a implica voluntari în activitățile lor, în mod profesionist.

Detalii: www.provobis.ro și https://www.facebook.com/AsociatiaProVobis/

Proiectul „Voluntaria” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.