fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) vă invită să participați la Cursul de formare în domeniul politicilor publice pentru tineret, ce se va desfășura în perioada 10-14 noiembrie, în Baia Mare.

Program:
10-14 noiembrie, 09:30-18:30

Cine poate participa?
– Reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale de și pentru tineret care își doresc să se implice activ și cu rezultate în procesul decizional la nivel local și național.
– Reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice care au responsabilități în domeniul politicilor publice pentru tineret.

Locurile sunt limitate – 25 de participanți – selecția se face în urma completării acestui formular: https://goo.gl/N3wPBQ  (termen limită înscrieri: 28 octombrie 2018, ora 23:59)

Obiectivele cursului
• Dezvoltarea competențelor de înțelegere a proceselor de consultare și participare în domeniul tineretului.
• Experimentarea unor metode de consultare și analiză pentru elaborarea de politici publice de tineret.
• Experimentarea unor metode de evaluare și monitorizare a politicilor publice în domeniul tineretului.

La sfârșitul cursului participanții vor fi în măsură să:
• identifice cadrul de elaborare și implementare a politicilor publice
• analizeze oportunități pentru formulari de politici publice
• formuleze politici publice relevante în domeniul tineret
• participe la monitorizarea și evaluarea politicilor publice.

Traineri: Carmen Marcu și Cosmin Catană.

Participarea se poate face în limita a 1 persoană/organizație. Selecția participanților se va face în urma completării formularului de înscriere ce se află mai sus. Participanții selectați vor primi informații despre rezultatele procesului de selecție până cel târziu în data de 31 octombrie 2018.

Pentru acest curs Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) acoperă costurile de formare, manualele, pauzele de cafea și masa de prânz. Nu sunt acoperite costurile de cazare și de transport.

Cursul face parte din proiectul „Centru de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret”, selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, cod SIPOCA/MySMIS 351/112332.

Mai multe detalii despre proiect se regăsesc aici: https://fitt.ro/centru-de-inovatie-si-excelenta-politici-publice-tineret/ .