fbpx

Finalul de aprilie se arată a fi unul productiv în zona de tineret pentru timișoreni. În Anul European al Tineretului și în aproprierea Zilei Naționale a Tineretului (2 mai), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) derulează consultări cu tinerii din oraș, prin care cei prezenți își explorează și discută nevoile ca tineri.  

Consultările se întind pe 3 zile (27, 28 și 29 aprilie), la Casa tineretului, și se organizează ca eveniment comun în cadrul proiectelor „Tinerii și Fundațiile Județene pentru Tineret” (proiect finanțat prin programul Erasmus+) și „Vocea tinerilor” (proiect finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate). Cele două proiecte vizează facilitarea dialogului dintre tineri și reprezentanți ai autorităților publice locale. 

Așadar, după două zile de discuții cu sens, în care participanții au analizat comunitatea tinerilor din Timișoara, au descoperit bune practici la nivel european prin parcurgerea Cartei europene privind activitățile pentru tineret, au căutat idei de activare a tinerilor din comunitate și au desfășurat o campanie de advocacy pe o temă actuală, urmează ca vineri, 29 aprilie, să li se alăture reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara și ai Consiliului Județean Timiș pentru a formula împreună soluții și răspunsuri la nevoile colectate, toate acestea fiind cuprinse într-o strategie. 

Tot vineri, de la ora 16:30, va avea loc un eveniment de multiplicare a rezultatelor proiectului „Here to Stay”,  care urmărește contracararea micșorării spațiilor civice în Europa și de creșterea angajamentului tinerilor prin spații civic, proiect implementat de FITT prin programul Erasmus+, împreună cu partenerii săi din Olanda, Republica Cehă și Ungaria. 

 

Mai multe informații despre eveniment: https://www.facebook.com/events/1242806422792048