fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș găzduiește un concert cu ritmuri energice, cu tineri artiști din Bosnia și Herțegovina, Germania, Israel, Italia, Portugalia și Serbia.

Membrii trupelor Farra Fanfarra și Music for Human Rights vin pentru prima dată în Timișoara pe 26 august 2018, începând cu ora 19:00, În Spatele Casei. Trupa Music for Human Rights a luat naștere în cadrul unui proiect Erasmus+ cu același nume,, la care au participat tineri din 5 țări, iar piesele create vor fi cântate în premieră În Spatele Casei Tineretui din Timișoara (Strada Arieș nr. 19). Membrii trupei Farra Fanfarra, originari din Portugalia, se prezintă drept specialiști în euforia colectivă și se remarcă prin crearea și transmiterea muzicii într-un mod aparte.

Pentru a aduce arta mai aproape de timișoreni și pentru a atrage tinerii spre cultură, FITT oferă publicului oportunitatea de a participa gratuit la acest eveniment cultural internațional, realizat cu sprijinul programului Erasmus+. FITT continuă să promoveze tinerii artiști, oferind astfel orașului evenimente culturale de calitate, susținând astfel programul Timișoara Capitala Europeană a Culturii 2021.

Mai mult decât atât, tinerii din județul Timiș și nu numai, sunt invitați să folosească spațiile puse la dispoziție de FITT în Casa Tineretului din Timișoara. În contextul sprijinirii dezvoltării culturale a tinerilor și al susținerii programului Timișoara Capitala Europeană a Culturii 2021, în această vară au fost inaugurate trei noi spații culturale dedicate tinerilor și comunității:
o grădină de vară pentru evenimente (peste 600mp), gata pentru a găzdui concerte, spectacole artistice, de teatru sau chiar lansări de carte/albume,
un studio de teatru, amenajat într-un fost garaj, dotat cu scenă, cortină, lumini, scaune pentru spectatori pentru spectacole de teatru, dar care poate fi folosit și pentru dezbateri sau conferințe,
o galerie de artă (peste 150mp), creată într-un spațiu neconvențional, dotată cu lumini și sisteme de expoziționale pentru lucrări artistice, pregătită pentru vernisaje ale unor expoziții de pictură sau desene sau a unor expoziții de sculptură.

Accesul la evenimentul din 26 august este gratuit și se face începând cu ora 18.00. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite accesând: https://www.facebook.com/events/256166135014207/.