fbpx

Pentru FITT, luna mai a acestui an a fost specială. Am suspendat pentru câteva săptămâni activitatea principală pentru a renova Casa Tineretului.  

Renovările, ca toate celelalte activități, s-au derulat în spiritul FITT: împreună şi fără ajutor profesional am început lucrările: uneori obositoare, dar fructuoase din toate punctele de vedere. Toți angajații, împreună cu voluntarii internaţionali și cei locali au muncit din greu timp de două săptămâni şi jumătate pentru a transforma Casa Tineretului în forma sa cea mai frumoasă de până acum.  

Întregul proces de renovare a fost o experiență specială pentru toată lumea implicată. Iată şi câteva amintiri ale participanţilor: 

 

E un sentiment foarte fain să contrinui la realizarea unui spațiu. Pe zi ce trece se vedea munca noastră, se mai vopsea încă un perete și începea să se contureze atmosfera camerei. Ce era cel mai fain e că simțeam pulsul activităților ce vor urma în spațiile respective, în ciuda oboselii acumulate de peste zi.

Adela Murărescu, lucrător de tineret

renovări casa tineretului timisoara

 

A fost o oportunitate de a învăța lucruri noi şi de a înţelege ce ne aşteaptă când proiectul nostru va lua amploare. Chiar dacă de la început a fost destul de greu, fizic şi moral, după ceva timp am început să îndrăgesc ce făceam, și am simțit o mândrie de mine și de echipa cu care am lucrat. 

Ion Borfotin, voluntar FITT 

 

renovări casa tineretului timisoara

 

Pe lângă emoții, și trăirile imortalizate de fotografii din FITT sunt extrem de valoroase pentru noi. Iată câteva fotografii cu rezultatele finale ale muncii noastre, realizate de Lorena Dumitrașcu și Hugo Moreira:  

Spațiile renovate abia așteaptă să găzduiască numeroase programe și activități pentru tineri. Te invităm cu drag să vii chiar tu cu o inițiativă în Casa Tineretului! 

Lasă-ne o propunere pe pagina noastră de Facebook sau pe Instagram.