fbpx

Vineri, 13 mai, de la ora 10:00, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) demarează o sesiune de tip cafenea publică pe tema „Acțiunile de azi, rădăcini pentru un viitor sustenabil”, avându-i ca principali invitați pe participanții internaționali aflați la Timișoara în schimbul de tineri „Go green or go home”, proiect axat pe mediu și ecologie și derulat în această săptămână la Casa tineretului. Sesiunea le este deschisă însă și tinerilor sau organizațiilor locale, care își doresc să se implice.

FITT este partener în proiectul european YouRoTrip (Erasmus+). Proiectul a cuprins, în ultimii doi ani, schimburi de tineri în Austria, Danemarca, Franța, Grecia, Portugalia, România, Spania și UK, în cadrul cărora participanții au dezvoltat propuneri și politici pentru acțiuni ce vizează schimbările climatice, pe care le adresează mai departe decidenților locali și ai Uniunii Europene.

După prezentarea proiectului și a propunerilor tinerilor care au luat parte la mobilitățile din țările partenere, participanții la cafeneaua publică vor discuta și nota idei pe cinci tematici din sfera mediului: reducerea dioxidului de carbon în transport, îmbrăcămintea sustenabilă, aparatele electronice, alimentația și energia. Propunerile colectate vor contribui la consolidarea documentului pe care delegații români din proiectul YouRoTrip îl vor prezenta membrilor Parlamentului European la Bruxelles în săptămâna care urmează, ca rezumat al activităților din proiect.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Mai multe detalii despre proiect: https://yourotrip.eu/ro/despre-proiectul-yourotrip/