fbpx

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) vă invită să participați la cursul „Pregătirea organizațiilor studențești să implice voluntari” ce se va desfășura în perioada 28-30 septembrie 2018 la Casa Tineretului din Timișoara (Strada Arieș nr. 19)

Program:
28-29 septembrie, 09:30-17:30
30 septembrie, 09:30-15:00

Această sesiune de formare este dedicat tinerilor studenți cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani și lucrătorilor de tineret din organizații studențești cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani (cu condiția să fie încă studenți).

Sesiunea de formare face parte dintr-o serie de 3 cursuri ce vor avea loc în cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului în rândul studenților”. Proiectul se desfășoară în perioada iulie – noiembrie 2018, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și în parteneriat cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) – București, Asociația Studenților Psihologi din România (ASPR) – Cluj-Napoca, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Asociația PRIME din Iași și Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare Timișoara.

Înscrierea se face prin completarea formularului de AICI. Pentru a asigura un proces de învățare bazat pe nevoia participanților vă invităm să completați cu seriozitate și interes formularul de înscriere de mai sus. Mulțumim!

Termen de înscriere: 16 septembrie 2018

!!!!!AM PRELUNGIT Termenul de înscrieri până pe 21 septembrie!!!!

Printre informațiile pe care le puteți afla în cadrul acestei sesiuni de formare se numără:
– Voluntariatul – concept, o valoare integrată în organizație
– Voluntar vs. Membru – diferențe și asemănări
– Analiză de nevoi a organizației să implice voluntari
– Proceduri, instrumente de lucru – pași în crearea unui sistem de managementul voluntarilor
– Ingrediente pentru identificarea coordonatorului de voluntari potrivit și rolul acestuia
– Legea Voluntariatului 78/2014 – Documente obligatorii, drepturi și responsabilități pentru organizații și voluntari
– Programe de voluntariat – pași în conturarea lor

Trainerii pentru cele două sesiuni de formare sunt Ana-Maria Grădinariu și Florentina Chiru.

Participarea se poate face în limita a 1 persoană/organizație. Selecția participanților se va face în urma completării formularului de înscriere ce se află mai sus. Participanții selectați vor primi informații despre rezultatele procesului de selecție până cel târziu în data de 23 septembrie 2018.

Pentru acest curs Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) acoperă costurile de cazare precum și mesele de pe parcursul sesiunii de formare.
Pentru detalii cu privire la conținutul acestui curs și procesul de aplicare/selecție a participanților vă rugăm să contactați:
– Ana-Maria Grădinariu – anamaria.gradinariu@fitt.ro
– Florentina Chiru – florentina.chiru@fitt.ro