fbpx

StudentFest este un festival internațional studențesc de artă și cultură, organizat la Timișoara de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), organizație non-guvernamentală și non-profit formată din studenți ai Universității de Vest din Timișoara și membră a FITT – partener al proiectului.

Festivalul cuprinde mai multe secțiuni artistice: Arte urbane, Dans, Design Vestimentar, Arte vizuale, Foto-video, Literatură, Muzică și Teatru și are ca scop crearea unui mediu propice dezvoltării personale și profesionale a tinerilor artiști și a unei platforme de educație non-formală.

Ediția din anul 1992 s-a desfășurat între 27 martie și 10 aprilie, având tematica Punctul 8. Tema a fost aleasă pentru a atrage atenția opiniei publice asupra studenților, un segment social larg și important al societății care nu poate fi ignorat. La prima ediție a festivalului s-au desfășurat următoarele secțiuni: Umor, Teatru, Caricatură și Muzică. Trupa de umor Vacanța Mare a debutat la secțiunea Umor a acestei ediții.