fbpx

Istoria programului

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul programelor de dezvoltare personală. Programul este rezultatul eforturilor a trei oameni – ASR Prințul Philip, Kurt Hahn, educaţionalist german şi Lordul John Hunt, liderul primei ascensiuni reușite pe Everest – care au realizat faptul că dezvoltarea tinerilor era deficitară în anumite domenii importante.

Programul Award a evoluat foarte mult din 1956, când a fost lansat în Marea Britanie şi are ceva nou de oferit fiecărui tânăr din lume, indiferent unde se află şi oricare ar fi circumstanţele în care se află. Extinderea la nivel global din ultimii 50 de ani a facilitat accesul la program a unui număr din ce în ce mai mare de tineri – peste 8 millioane din peste 140 de ţări şi teritorii. Impactul programului Award-ului asupra multora dintre aceşti tineri este extraordinar: le-a transformat viaţa.

În România programul a fost introdus în anul 1991 de sora Agnes în Parohia Romano-Catolică din Motru, desfăşurându-se la nivel local până în anul 2011. Începând cu anul 2011, programul a cunoscut o extindere la nivel naţional, fiind implementat cu succes în mai multe oraşe din ţară. Începând cu iunie 2013 programul The Duke of Edinburgh’s International Award România este patronat de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României.

Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş a devenit Autoritate Operaţională a programului The Duke of Edinburgh’s International Award în luna octombrie 2014.


logo