fbpx

Dacă ai putea modela chiar tu Europa de mâine, cum ar arăta aceasta?

Tinerii cu viziune, dornici să se implice în conturarea viitorului Europei se reunesc în data de 8 mai la Sibiu. Dacă vrei și tu să faci parte din cei 300 de tineri de pe întreg continentul care vor participa la Dialogul cu tinerii al UE privind viitorul Europei, citește detaliile de mai jos cu privire la eveniment și completează formularul de înscriere până la 11 martie!

Comisia Europeană invită tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani (până pe 7 mai 2019), care trăiesc în Europa (rezidenți legali într-unul din statele membre UE) să participe la Dialogul cu tinerii al UE privind viitorul Europei, în data de 8 mai 2019, la Sibiu, România.

Evenimentul va reuni în jur de 300 de tineri de pe întreg continentul, dornici să modeleze împreună Europa în care vor să trăiască și să se dezvolte. Pentru aceasta, tinerii europeni  vor lua parte la mai multe ateliere tematice privind viitorul muncii, al competențelor și al calificărilor, Europa digitală, schimbările climatice, societățile echitabile și incluzive, precum și participarea democratică și o mai bună implicare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor.

La sfârșitul zilei, toți participanții vor fi prezenți la un eveniment comun pentru a discuta ideile lor cu lideri politici ai Comisiei Europene, în cadrul unui dialog cu cetățenii. În ziua următoare, Sibiul va găzdui Summitul șefilor de stat și de guvern din statele membre UE.
Cine poate aplica?

  • tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani (până pe 7 mai 2019);
  • care trăiesc în Europa (rezidenți legali într-unul din statele membre UE);
  • interesați să-și exprime opinia privind viitorul Europei.Evenimentul va avea loc în data de 8 mai, de la ora 9:30 la 18:30, la Centrul “Ion Besoiu” din Sibiu. Evenimentul va fi organizat în limbile engleză, franceză, germană și română.

Comisia va asigura, dacă este necesar, servicii de interpretariat în limbi ale UE, precum și în limbajul mimico-gestual dacă este trimisă o notificare în prealabil.

Participanții sunt așteaptați să sosească la Sibiu în data de 7 mai, plecarea urmând să aibă loc în data de 9 mai. Participanții vor fi cazați la Alba Iulia (53 de kilometri de Sibiu).

Costurile de călătorie și cazare vor fi acoperite de Comisia Europeană care va organiza călătoria de la locul de cazare la Sibiu (dus-întors).

De asemenea, vor fi asigurate masa și transportul între Alba Iulia și aeroporturile din  Sibiu și Cluj-Napoca.
Sursa: Eurodesk.